New York plog: Dag 1

Jaaa, hier zijn ze dan eindelijk, mijn New York plogs! Ik heb een onwijs te gek gave tijd gehad en ben hélemaal verliefd geworden op deze wereldstad. Ik kan niet in woorden uitdrukken hoe geweldig het was! Ik heb lekker veel foto’s gemaakt en neem je mee door middel van plogs. Vandaag is het tijd voor dag 1, voornamelijk de reis naar New York toe.

Tussen twee haakjes: verwacht nog veel artikelen over The Big Apple de komende tijd. Ik heb een shoplog opgenomen, wil nog een artikel met mijn highlights/aanraders schrijven en zo nog wat dingen. Deze plogs bevatten foto’s van zowel mijn goede camera als van mijn telefoon. Let’s go!
Zaterdagochtend 5 december, 04:00 uur: ik ben er klaar voor! Zodra de wekker ging sprong ik er uit, haha. Ik was zó excited! Tim werd nog eventjes wakker om me een fijne reis te wensen maar draaide zich daarna weer om. Groot gelijk!
Zo, mijn (enorme) koffer was gepakt en mijn handbagage stond al klaar. Ik had maar 11 kilo mee op de heenweg: genoeg plek over om flink te shoppen, dacht ik zo.
Ik reed naar mijn opa en oma (waar mijn moeder en haar man ook al waren) en liet mijn auto daar achter. De man van mijn moeder bracht ons naar het vliegveld. We vlogen via Brussel, voor ons zelfs dichterbij dan Schiphol.
Daar zijn we!
Eerst maar even naar de Starbucks om wakker te worden! Mijn moeder is helemaal niet zo gek op Starbucks (ze vind het vooral slappe koffie) maar voor mij gingen we er toch even heen. Speculaas Latte, hmmmm.
Jaaa, we zitten in het vliegtuig! Ik dacht ik doe een lekker dikke trui aan, is het helemaal niet koud in het vliegtuig, haha.
We vlogen met Delta Airlines (wel geboekt via KLM) en die hebben altijd zó een grappig veiligheids-filmpje! Echt, zoek het eens op op Youtube. GENIAAL.
Blijft mooi…
Flash forward: we zitten in de welbekende yellow cab! Ik vond dit een vrij heftig bordje. Als je een taxichauffeur aanvalt kun je wel 25 jaar in de gevangenis als straf krijgen. Vind het zeker terecht dat je dan wordt gestraft, maar 25 jaar?.. Ook erg dat het blijkbaar zo naar gesteld is dat dit soort bordjes moeten worden opgehangen.
Daar is ie dan, de skyline van New York! Beetje slechte foto, haha. Toch was het een magisch moment.
We hadden een appartement in Harlem gehuurd, tegen Central Park aan. Toen we daar aankwamen bleek het echt fantastisch te zijn! Dit is even een lelijke foto, haha, maar later deze week zal ik jullie goede foto’s laten zien. Het was in ieder geval een super ruim appartement, van alle gemakken voorzien, de huisbaas was echt héél aardig én we waren binnen een kwartiertje op Times Square!
Maar voordat het zover is gaan we eerst even naar de supermarkt om de hoek. Heerlijk, ik vind Amerikaanse supermarkten zó leuk! Omdat we een appartement hadden moesten we even wat ontbijt in huis halen en wat drinken.
Kijk nou, dat schap met alléén maar cereal! Mama wist niet zo goed wat ze moest kiezen, haha. Ik wel, zodra ik in de USA ben ga ik altijd voor Lucky Charms. Cereal met marshmallows er in, hmmm…
En kijk ook even naar deze druiven, haha. Je kunt het niet goed zien, maar ze hebben ongeveer het formaat van een kleine kiwi. Niet normaal!
Ik was zo excited! Hierna dropten we onze spullen thuis af en gingen we naar het metrostation. Lucky us, het metrostation lag op slechts 5 minuutjes lopen. We waren wel steeds zo ongeveer de enige blanken op straat, maar iedereen was zó vriendelijk en behulpzaam. Zodra ik weer naar New York ga wil ik in hetzelfde appartement verblijven! Anyway, bij het metrostation kochten we een Unlimited Metro Pass voor 7 dagen. Slechts 30 dollar, dus dat valt reuze mee.
En toen was het zo ver, TIMES SQUARE! Het was zaterdagavond dus stervensdruk, maar dat mocht de pret niet drukken. Wauw wauw wauw, wat ongelofelijk om daar in het echt te staan… Het is echt overweldigend. Zo veel licht, geluid, drukte, mensen, posters, billboards, verklede gasten, zwervers, winkels… Je weet gewoon niet waar je moet kijken. Veel mensen vinden dit niet zo authentiek en te toeristisch, maar ik denk toch dat dit een van mijn favoriete plekken van NYC was. Zodra je daar was, voelde je je echt in New York.
Maar ja, ik zei het al – stervensdruk! De rest van de week viel dat wel mee, maar zaterdagavond is echt niet normaal op Times Square. Een week later zagen we het namelijk weer, haha.
Ik zag een hele grote Aeropostale winkel en wilde daar even snel naar binnen. Vooral voor dit hier: de Bethany Mota collectie! Bethany Mota (aka MacBarbie07) is een hele bekende Amerikaanse YouTuber en heeft een kledinglijn bij Aeropostale. Ik had geluk, want alles in haar lijn was nu in de sale. Net zoals alles wat momenteel in de winkels in New York hing, trouwens.
Nadat ik even wat had geshopt zagen we deze ruimte voorin de winkel. Zoals je kunt zien staat ie echt midden op Times Square, en ik vond het ook wel leuk om met dit cheesy Vrijheidsbeeld op de foto te gaan, haha.

En dat was het alweer voor de eerste New York plog! Ik kan hem helaas niet goed afsluiten, omdat we hierna gelijk naar huis gingen en als een blok in slaap vielen. We hebben het weten te rekken tot een uur of 8, maar toen konden we echt niet meer. Tenslotte was het toen in Nederland 2 uur ‘s nachts en waren we beiden al vanaf een uur of 4 wakker. Het was een te gekke dag, en we hadden niet eens veel bijzonders gedaan, haha. Maar de volgende plogs worden nog leuker, beloofd!

Vinden jullie het leuk om mijn New York plogs te zien?

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie