New York Plog: Dag 3

En weer een nieuwe New York plog! Ditmaal eentje van maandag 7 december. Een drukke, drukke dag! We begonnen bij Central Park, liepen urenlang rond in het American Museum of Natural History, deden een High Tea en eindigden de dag met een lichtjestour. Kijk snel verder!We begonnen de dag bij het John Lennon memorial in Central Park. Het was die week internationale John Lennon dag of de sterfdag van hem, in ieder geval was het redelijk druk en lagen er veel bloemen!
Lekker toeristisch op de foto.
Daarna even chillen op een bankje, in de zon. Ik blijf het maar zeggen, het was zulk lekker weer toen wij er waren!
Lopen door Central Park. Ik vind dit zo een mooi plaatje! Central Park was dan ook een van mijn favoriete plekken, lekker rustig, mooie natuur, maar tegelijkertijd toch zo anders dan een park in Nederland.
En jaaa, ik kocht een hotdog bij een hotdog-kraampje! Ik voelde me zo New Yorks ;).
Ik at hem ook echt op, bij deze het bewijs, haha.
De welbekende Bethesda Fountain. Hij stond alleen wel droog, weet niet of dat zo is omdat het winter is?
Bij de Bethesda Foundation zit ook een bekende tunnel, waar veel filmscènes zijn opgenomen. O.a. de trouwscene van Chuck & Blaire in Gossip Girl! Helaas kon ik daar nu niet kijken, want het was helemaal afgezet. Even later kwam ik er achter waarom.. Ze waren Gotham aan het filmen! Zo cool!
Allemaal gekke kostuums en rare gezichten. Vond het heel cool om te zien!
Ondanks het feit dat er geen water in zat wilde ik toch nog even op de foto met de fontein.
En we liepen verder naar.. The Boathouse! Ook al iets dat ik vooral van films kende. Sex and the City, When Harry met Sally..
We besloten er even lekker wat koffie te drinken met iets lekkers erbij.

Blijkbaar zijn er twee ‘afdelingen’ binnen in het restaurant, het goedkopere gedeelte en het chique gedeelte. Wij zaten dus bij het goedkope gedeelte, geheel onbewust! Dat ligt achter het chique gedeelte en dan kijk je dus zo over de andere tafels heen over het meer. Er zat bijna niemand die dag dus wij vonden het allang best. Echt een aanrader als je er even wat wilt eten maar geen godsvermogen wilt uitgeven. Ze hebben wel alleen koffie/limonade en lekkernijen.
Daarna liepen we weer terug naar het begin van het park! Zo fijn in het zonnetje <3
De bekende paard en wagen!
Daarna gingen we ein-de-lijk naar the American Museum of Natural History! Mijn moeder en ik keken hier al jaren naar uit, haha. Vooral van de films Night at the Museum, maar wij vinden dit soort museums ook daadwerkelijk super leuk en interessant. Kijk nou hoe groot de ingang is!
Alleen in de inloophal stonden ons al twee (echte!) dinosaurus-skeletten op te wachten. En kijk nou hoe groot en indrukwekkend de hal zelf is…
Wij besloten trouwens de Night at the Museum tour te doen, haha. Je kon een app downloaden (er was overal gratis wifi!) en dan kon je die tour dus doen.
Maar eerst een 3D film bekijken over het leven in de oceaan! Er zat trouwens een Nederlander voor ons die in New York woont, blijkbaar kun je dan een gratis museumpas aanvragen. Hij vertelde dat hij elke week wel eens ging. Gaaf!
Het aapje uit de films, haha. Ik wist niet zeker welke van de drie het was trouwens.
Mijn ultieme favoriet: Dum Dum!
Kusje voor Theodore Roosevelt! Hij zat dan wel niet op zijn paar zoals in de film, maar ik vond dit ook goed.
We hebben natuurlijk niet alleen maar dingen uit de film opgezocht. Het is echt een práchtig museum waar je minstens drie dagen in moet rondlopen wil je alles gezien hebben. Geen grap! Het is zo immens groot en ze hebben zó veel interessante dingen! Check deze MEGA walvis.
Na bijna 4(!!) uur was het helaas wel tijd om te gaan, wilden we nog andere dingen doen. Ik blijf die inloophal geweldig cinden.
“Even een selfie met de dinosaurus hoor mama”Daarna was het tijd voor een High Tea bij Alice’s Tea Cup! Ik had hierover op het internet gelezen – het scheen een super aanrader te zijn. Er zijn meerdere vestigingen van Alice’s Tea Cup maar eentje was in de buurt van Central Park. We hadden overigens niet gereserveerd (dat kon niet) maar toen wij rond 15:00u binnenkwamen was er plek zat.
We namen het Mad Hatter menu! Eerst beginnen met thee natuurlijk. We mochten kiezen uit meer dan 40 smaken thee en kregen twee theepotten op tafel. Binnen was het trouwens zó gezellig ingericht! Handgeschilderde tekeningen op de muur, gezellig niet bij elkaar passende tafels en stoelen, echt heel lief en leuk ingericht.
Toen kregen we even een stapel eten, niet normaal, haha. We mochten ieder een soort sandwich kiezen en twee soorten scones. Ik koos voor ham kaas scones, ‘normale’ scones en Indiase kip sandwich.
Ondertussen was ik mijn iPhone aan het opladen met mijn Cygnett powerbank. Niet gesponsord overigens, gewoon gevraagd voor mijn verjaardag en gekregen van mijn tante! Mijn moeder heeft dezelfde, heel fijn ding.
We kregen niet alles op qua eten. De thee wel, al waren het wel méga koppen.
Daarna gingen we nog even naar Times Square waar ik een Starbucks mok kocht en de Sephora indook.
Ik kocht eindelijk het Glam Glow masker! Rib uit m’n lijf, maar ben er zo benieuwd naar! Ik ga hem zeker reviewen op Kimbahli.com.
We waren ook nog even te bewonderen op een mega groot scherm op Times Square, haha. Dat kussende stelletje links onderin is natuurlijk veel schattiger, maar wij zien er ook wel grappig uit (rechts boven in!).
Bereid je voor op véél foto’s, want ‘s avonds gingen we iets super leuks doen. Namelijk de lichtjestour door de wijk Dyker Heights in Brooklyn. Elk jaar met de feestdagen gaan ze daar he-le-maal los met lichtjes en kerstversieringen. Zo heftig, dat er zelfs verschillende tours zijn waarmee je de huizen langs gaat! Mama wilde dit graag en ik had dit aan haar cadeau gegeven.
We begonnen bij een relatief rustige wijk, om een beetje te wennen, haha. Ik vond dit al redelijk heftig! In de bus werden er trouwens lekker foute kerstliedjes gedraaid om in de stemming te komen.
Toen begon het echte werk. Kijk nou! Die pop in het midden was gewoon iets van twee meter lang.
En andere huizen hadden vooral veel opblaasdingen staan. Leuk voor kinderen!
Maar dit was de klapper, het huis van Lucy, waar de lichtjesgekte ooit allemaal mee begon. Als je het interessant vind zou ik zeker even ‘Lucy Spata Dyker Heights’ googelen! Dit was écht niet normaal joh.
En dit dan, een kerstman van 10 meter hoog!
Samen met mama op de foto! Fun fact: mensen in deze wijk zijn in de maand december ongeveer 10.000 dollar kwijt aan elektriciteit.
Ik HOU van dit plaatje. Al zeg ik het zelf.
Daarna gingen we naar de Brooklyn Bridge (zie rechts!). Dat levert toch mooi plaatjes op.
En bij een héél schattig ijswinkeltje (ziet er uit als een wit kerkje, recht onder de Brooklyn Bridge) kochten we hot chocolate. Volgens onze tourguide the best in town, en daar was ik het wel mee eens ja!
Zooooo lekker!
Ondanks het feit dat het inmiddels bijna 12 uur ‘s nachts was doken we op Times Square toch nog even de grote M&M winkel in. Even snuffelen!
Uiteindelijk niks gekocht, al werd ik wel heel erg hebberig van al deze m&m’s, haha.

Daarna at ik nog even snel een broodje ergens (we hadden namelijk niet gedineerd aangezien we zo vol zaten van die High Tea) en toen was het tijd om te gaan slapen! Zoals je ziet hadden we een héle, héle drukke dag, dus we vielen dan ook als een blok in slaap. Ik denk dat dit een van de leukste dagen van onze NYC vakantie was!

Wil jij net zo graag als ik wilde naar het Nigh at the Museum museum? Laat het even weten, haha, dan voel ik me niet zo een toerist!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie