Book Club: De 5e Golf, Live Love Run & Hendrik Groen

Hoi, daar ben ik weer! Vandaag heb ik een boekenreview voor jullie – sterker nog, ik review verschillende boeken! Ik heb de laatste tijd veel boeken gelezen en ben ook weer helemaal into it. Ik begin maar gelijk! De Vijfde Golf – Rick Yancey
De zestienjarige Cassie heeft niemand meer: haar ouders zijn als gevolg van de buitenaardse invasie overleden en haar broertje Sam van vijf is meegenomen door een groep militairen, zogenaamd om hem te beschermen. Op de vlucht voor de buitenaardse wezens, wil Cassie koste wat kost Sam redden. Maar hoewel ze zich had voorgenomen om niemand meer te vertrouwen, kan ze het niet alleen.

Waarschuwing: er gebeurt véél in dit boek. Ik weet namelijk niet eens waar ik moet beginnen. Ok… De 5e Golf, oftewel The 5th Wave, is op dit moment ook een bioscoopfilm. Ik las dan ook de ‘film-editie’, al heb ik geen idee wat het verschil is met de normale variant. Misschien heb je ooit al wel eens mijn artikel gelezen over boeken die lijken op de Hunger Games – daar aan kan je dus zien dat ik heel erg hou van dit soort Young Adult boeken. De 5e Golf is er ook weer zo een. Ditmaal gaat het over een buitenaardse invasie, een soort aliens (de ‘Anderen’) die de aarde willen overnemen. Er gebeurt echter zó veel dat ik niet kan geloven dat ze hier maar één film van hebben gemaakt. Ik overdrijf niet als ik zeg dat hier makkelijk twee of zelfs drie films van gemaakt zouden kunnen worden. Romantiek, aliens, familie, actie, spanning… Het komt er allemaal in voor. Al met al best een leuk boek, maar niet spectaculair origineel. En best warrig.
Aanrader… Als je van boeken zoals de Hunger Games en Divergent houdt.
Love Live Run – Annemerel de Jongh
Annemerel de Jongh was nooit bijzonder sportief, totdat ze op haar 17e het hardloopvirus te pakken kreeg. Nu maakt niets haar gelukkiger dan het lopen van marathons. Hoe ze van hardloophater hardloopliefhebber is geworden vertelt ze in Live, Love, Run. Aan de hand van persoonlijke anekdotes, praktische tips en recepten vertelt ze je alle ins en outs van het hardlopen: hoe je het beste kunt beginnen, hoe je het volhoudt, wat je aantrekt, hoe je zorgt dat je geen blessures krijgt (en wat je moet doen als je er toch mee te maken krijgt) en nog veel meer.

We gaan verder met een nieuwe favoriet! Annemerel is een van mijn favoriete bloggers ooit, en ik móest dan ook haar boek hebben zodra het uit was. Sterker nog, ik had het al als pre-order besteld op Bol.com, haha. Nou gaat dit boek over hardlopen, Annemerels grote passie, en ik denk dat ondertussen iedereen wel weet dat ik zo sportief ben als een dooie mus. Tóch heb ik na dit boek gelezen te hebben ontzettend veel zin om te beginnen met hardlopen. Annemerel geeft veel handige tips, zéker voor beginners, maar ook voor mensen die een marathon willen lopen. Daarnaast staat het boek vol met persoonlijke verhaaltjes wat het erg leuk maakt, ook al ‘ken’ ik haar ondertussen al zo goed dat ik meerdere dingen al wist. Ook vind je nog recepten en hardloopschema’s in het boek. Al met al een super compleet boek over hardlopen. Als ik toch één puntje van kritiek moet geven: Annemerel herhaalde sommige dingen best vaak en verwees dan weer door naar bepaalde hoofdstukken. Geen probleem, maar ik vond het niet persé nodig. Ik lees toch het hele boek van A tot Z, haha.
Aanrader… Als je van Annemerel.com houdt óf van hardlopen! (of niet, zoals ik, maar toch geïnspireerd wilt raken, haha)

Pogingen om iets van het leven te maken – Hendrik Groen

Hendrik Groen mag dan oud zijn, hij is nog lang niet dood en niet van plan zich eronder te laten krijgen. Toegegeven: zijn dagelijkse wandelingen worden steeds korter omdat de benen niet meer willen en hij moet regelmatig naar de huisarts. Technisch gesproken is hij bejaard. Maar waarom zou het leven dan alleen nog maar moeten bestaan uit koffie drinken achter de geraniums en wachten op het einde?

Dit, lieve mensen, is echt een goed boek. Het is het geheime dagboek van Hendrik Groen, een 83 jaar oude man die in een Amsterdams bejaardentehuis woont. De korte, ontroerende en grappige stukjes die hij schrijft zijn gewoon zo puur en zo mooi opgeschreven. Ik heb meerdere keren gelachen, raakte een beetje bedroefd, maar ben vooral heel veel van Hendrik Groen gaan houden. Ik las laatst iets over hem wat ik een beetje jammer vond, maar dat las ik dus voordat ik het boek uit had en dat verpestte het toch een mini klein beetje voor mij. Dus ik ga het hier niet zeggen!
Aanrader… Als je van lieve, schattige, wijze en droevig aandoenlijke boeken houdt!
Tot zover mijn boekenclubje deze keer! Momenteel liggen er een aantal boeken op mijn nachtkastje, waaronder het boek van Khloé Kardashian, Sletvrees en Francien laat je tieten zien. Binnenkort meer daarover!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie