5 x plekken waar ik nog heen wil

Ik denk dat het inmiddels al wel duidelijk is dat ik een enorme reisgek ben. Het liefst zie ik de hele wereld, en het liefst dit jaar nog. Aangezien dat enigszins onmogelijk is heb ik me er bij neer gelegd dat ik nog minimaal 50 jaar heb om de wereld te zien. Toch heb ik een aantal plekken die ik het liefst vandaag nog zou bezoeken!Los Angeles, USA
Tot voor kort stond hier nog New York, maar ik ben heel blij dat ik dit kan afstrepen van mijn lijstje! Naast New York heb ik eigenlijk altijd al naar Los Angeles willen gaan. Struinen over de Walk of Fame, ijsjes eten bij Venice Beach, rondrijden door Beverly Hills, naar de Hollywood sign toe hiken… Ik hoor van vrij veel mensen dat LA tegenvalt in het echt, maar dat weerhoudt mij er niet van om er ooit nog eens naar toe te gaan.
Indonesië
Ik ben een heel klein beetje Indonesisch, mijn vaders kant van de familie komt er vandaan. Vandaar dat ik graag Indonesië zou willen bezoeken, maar ook omdat het mij gewoon een heel mooi land lijkt. Ik zou graag willen eiland-hoppen, van eiland naar eiland, en dan niet alleen Bali bezoeken. De mooie natuur, vriendelijke mensen, lekker eten… Het spreekt me wel aan!
Peru
Ik wil zó graag eens Machu Picchu in het echt zien. Een stad waar nog super veel van de Inca-beschaving te zien is, dat is toch geweldig? Ik ben best wel een geschiedenis-gek en vind het dan ook heel leuk om dit soort plekken te bezoeken. Naast Machu Picchu lijkt Peru me ook gewoon een erg mooi land. Er zijn vele nationale parken waar ik graag eens rond zou willen snuffelen!
Zuid-Afrika
Ik ben al in Uganda geweest, en dat smaakte naar meer. Ik wil meer van Afrika zien! Naast Zuid-Afrika wil ik ook nog heel erg graag naar Tanzania en Kenia, maar ik besloot het maar even bij één Afrikaans land te houden. Vrienden van mijn ouders wonen in Zuid-Afrika en ik heb altijd al geroepen dat we ze ooit moeten gaan opzoeken. Het lijkt me een prachtig land met een rijke geschiedenis, prachtige natuur en een heel mooi wildleven.
Kroatie
Dan een land ietsje dichter bij huis. Kroatie schijnt prachtig te zijn qua natuur en dat zou ik graag willen ontdekken! Waarschijnlijk gaan we deze zomer er naar toe, dus dat is in ieder geval al één wens die uitkomt van dit lijstje :). Ik ben vooral benieuwd naar de Plitvice meren, op fotos ziet het er adembenemend mooi uit. Kroatie lijkt me echt een land waar je lekker moet gaan kamperen en vooral moet gaan genieten van je omgeving.

Dat waren ze dan, de vijf plekken die ik graag nog eens zou willen bezoeken! Ik moet zeggen dat ik echt in een luxepositie verkeer, want bijna alles wat ik écht wilde zien in mijn leven heb ik nu al gezien. Er waren een aantal dingen die gewoon ontzettend hoog op mijn lijstje stonden zoals New York, Afrika (in het algemeen) en India en die heb ik nu al kunnen afstrepen van mijn lijstje. Toch zijn er nog tientallen plekken naast deze top 5 die ik graag zou willen bezoeken. Ik vrees dat ik nooit ‘uitgereisd’ raak!

Welke landen zou jij nog eens willen bezoeken?

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie