Cinema Club: Jessica Jones, The Revenant, Fuller House, The Duff

Ik besloot dat het wel eens tijd werd om een nieuwe Cinema Club te schrijven! Ondanks dat de titel overduidelijk over films gaat, besloot ik er dit keer ook een paar series door heen te mixen. Gewoon, omdat die ook leuk zijn om te kijken. Ook ben ik naar de bioscoop geweest om Leo in actie te zien én heb ik een ‘ouderwetse’ tiener romcom gezien.Jessica Jones
Ik begin gelijk met het beste (aldus mij): Jessica Jones! Deze Netflix serie ontdekte ik omdat er echt heel veel over geschreven werd op blogs en social media. Tim en ik besloten het een kans te geven en we werden er gelijk helemaal in opgezogen. Jessica Jones is een superheld, maar wel een alledaagse superheld die in gewoon in New York leeft en PI (Private investigator) is. Maar dan komt een vijand uit het verleden terug… Het is super spannend, maar tegelijkertijd kon ik er nog wel tegen. En dat zegt wat, want ik ben een angsthaas. Ik vond het een hele goede verhaallijn hebben en zoals ik al zei werden we er echt helemaal in opgezogen. Er komt wat romantiek in voor, heel veel actie en vooral veel spanning. Elke aflevering eindigt wel met een cliffhanger, haha. Jammer dat het nog maar 1 seizoen heeft!
The Revenant
Deze film heb ik vorige week in de bioscoop gezien, wederom samen met Tim. Ik wilde heel graag onze Leo in actie zien, maar ook het feit dat de film voor meerdere Oscars was genomineerd zorgde ervoor dat we tickets kochten. The Revenant gaat in het kort over de tijd van indianen en (Amerikaanse) pelsjagers in Amerika rond 1825. Onze Leo wordt aangevallen door een grizzlybeer en daarna wordt zijn zoon vermoord voor zijn ogen. Ondanks al zijn verwondingen reist hij wekenlang alleen door bossen, meren en open vlaktes om de moordenaar van zijn zoon te zoeken. Het is een hele lange film en je moet wel tegen een beetje bloed kunnen. Wat zeg ik: best veel bloed. Ikzelf heb de helft van de tijd met mijn ogen dicht gezeten, maar de rest van de bioscoopzaal niet, dus welllicht lag het aan mij! Leonardo is super goed in de rol van Hugh Glass en ik snap héél goed dat hij een Oscar heeft gekregen. De verhaallijn van de film zelf vind ik ook erg goed en de cinematography is in één woord geweldig. Alles is bij natuurlijk licht gefilmd en de natuur die je ziet is prachtig! Maar dat bloed, dat vond ik een beetje jammer.
Fuller House
Dan iets waar ik al weken, nee maanden, naar uit keek – FULLER HOUSE! Het vervolg op Full House, een fantastische serie uit de jaren 80/90. DJ, Stephanie en Kimmy zijn groot en volwassen geworden en wonen nu in het oude huis van DJ en Steph. Net zoals in Full House heeft DJ hulp nodig met het opvoeden van haar drie kinderen, omdat haar man is overleden. Het is echt een grote reünie en ik ben er gek op. Ik heb nét de laatste aflevering gekeken en vind het zo jammer dat er nog maar 1 seizoen is! Nóg ja, want het is net bekend gemaakt dat er sowieso een tweede seizoen komt. Fuller House is echt op en top Amerikaans met veel flauwe grapjes (hou ik wel van), maar ook romantiek en vooral veel familie-liefde komt voorbij.
The Duff
Ik had zin om een makkelijke film te kijken en koos deze film uit op Netflix. The Duff gaat over Bianca, die er achter komt dat ze de dikke, lelijke vriendin uit haar vriendinnengroepje is. Met de behulp van haar super knappe buurman (en klasgenoot) gaat ze er voor zorgen dat mensen haar ook knap en leuk gaan vinden. Klinkt nogal cheesy, en dat is het ook wel. Maar ik vond het toch een hele leuke, vermakelijke film. Ik heb dan ook wel een slechte smaak in films, dat geef ik toe. Maar Bianca is gewoon grappig, heeft zelfspot en ik vond de knappe buurman ook geen straf om naar te kijken. Maar of ik deze film echt aan zou raden? Mwa, alleen als je niks te doen hebt en gewoon zin hebt in een makkelijke film (zoals ik!).

Nou, hopelijk heb ik je weer wat kijktips kunnen geven! Ik zit momenteel een beetje in een zwart gat, haha, dus wie heeft er nog tips voor mij?

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie