6 x onmisbare apps op mijn iPhone

Iedereen die mij kent, weet dat ik zo ongeveer ben vastgegroeid met mijn iPhone. Ik doe er echt van alles mee: bellen, whatsappen, smsen, blogs lezen, foto’s bewerken… Er zijn een aantal apps die ik écht niet kan missen. Deze moeten gewoon op mijn telefoon staan!

Kleine kanttekening: Standaard apps zoals Facebook, Whatsapp en Instagram heb ik niet vernoemd. Ik denk dat het vrij logisch is dat die op mijn telefoon staan, dus ik heb echt alleen de apps vernoemd die niet helemaal standaard zijn.
1. Afterlight
Ik doe het in een willekeurige volgorde, en begin met Afterlight! Deze foto-bewerk app gebruik ik zodat mijn foto’s er ietsje beter uit zien op Instagram. Je kan foto’s een ander formaat geven of gewoon een tintje lichter of donkerder maken, maar er staan ook talloze filters op die je kunt gebruiken. Mijn favoriet is Russ. Ook kun je die leuke ‘light leaks’ op je foto plaatsen, je weet wel, van die lichtflitsen.
2. Timehop
Met deze app kun je teruggaan in de tijd. Je ziet wat je hebt gepost op social media, in mijn geval tot wel zeven jaar terug. Ligt er natuurlijk aan wanneer je bent begonnen met social media ;). Je koppelt je Facebook, Twitter en/of Instagram account aan Timehop en dan zie je per datum wat je op precies die dag hebt gepost op social media. Of het nou vorig jaar was, twee jaar geleden of zeven jaar geleden!
3. Shazam
Ik kan echt niet zonder Shazam! Zodra ik een leuk liedje hoor in de auto, supermarkt of in een winkel open ik Shazam en weet ik binnen no time hoe het liedje heet en wie de artiest is. Ik heb echt al tientallen liedjes op deze manier ontdekt. Ik ben niet zo van het Youtube en Spotify doorzoeken naar nieuwe nummers, ik hoor het vooral ‘in het wild’. Met behulp van Shazam weet ik dus ook gelijk hoe ze heten!
4. Nederland.FM
Via deze app kun je alle radiozenders in Nederland beluisteren, en eigenlijk nog veel meer. Zo luister ik altijd naar Top 40 Radio van Radio 538. Ik gebruik deze app vaak als ik bijvoorbeeld de badkamer aan het schoonmaken ben, de slaapkamer aan het opruimen of zelfs als ik onder de douche sta. Soms sluit ik hem aan aan onze boxen, ook makkelijk voor feestjes!
5. WeekAgenda
Ik heb sinds kort geen papieren agenda meer, maar een digitale. Ik vond de agenda die standaard op de iPhone staat totaal niet makkelijk werken, dus ik gebruik nu de WeekAgenda app. Ik vind hem echt onwijs handig! Je kunt instellen of je meldingen wilt krijgen, je kunt onderscheid maken tussen werk en privé (door middel van kleurtjes) en het is gewoon een logisch ingedeelde app.
6. HowManyDays
Omdat ik echt niet kon kiezen besloot ik deze ook nog even toe te voegen aan dit lijstje. Met HowManyDays kun je heel simpel aftellen naar leuke evenementen of datums. Je kunt ook terug tellen, zo zie je bijvoorbeeld hierboven hoe lang ik al samen ben met Tim. Ik vind het een hele leuke en simpele app, en zet er vaak vakanties in!

Dit waren mijn favoriete apps! Tenminste, degene die ik het vaakst gebruik én die ik het leukst vind om te hebben. Natuurlijk kan ik niet zonder Whatsapp en Instagram, maar deze wil ik ook echt niet kwijt raken.

Wat zijn jouw favoriete apps?

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie