Springbreak in Málaga

Over drie weken zit ik in het vliegtuig naar Málaga, Zuid-Spanje! Samen met twee vriendinnen gaan we daar heerlijk vijf dagen relaxen. We snakten echt naar de zon, dus een citytrip naar Spanje is altijd goed natuurlijk. Ik vertel je meer!Luxe he, gewoon zomaar even op vakantie naar Málaga? De vriend van mijn vriendinnetje zit op dit moment in Zuid-Amerika en ook Tim gaat in mei op vakantie met een vriend. Dus wij besloten dat het wel eerlijk was als wij ook een vakantie boekten! Het is Málaga geworden omdat het er lekker weer is, niet al te lang vliegen en we zijn gewoon dol op Spanje.

Als ik naar de foto’s kijk word ik al helemaal gelukkig, haha. We hebben nog niet echt plannen gemaakt wat we precies gaan doen, maar we gaan sowieso vooral véél en lekker eten en drinken. Tapas y sangria por favor! Ook willen we zwemmen in de zee (ongeacht hoe koud het wellicht nog is) en natuurlijk de stad ontdekken. Als wij er zijn is het tussen de 19 en 25 graden, prima temperatuur dus!
Ik heb een paar dingen opgezocht die we wellicht kunnen gaan doen:

Het ouderlijk huis van Picasso bekijken
Ik ga op vakantie met twee kunst en cultuur fans, dus dit is wel een beetje een must-see. Ik ken het werk van Picasso wel en weet ook een beetje over de man zelf, dus ook voor mij is het interessant. Blijkbaar staat er ook een groot standbeeld van Picasso zelf voor het huis.

Museo Picasso
Als we toch bezig zijn met Picasso is het misschien wel leuk om dit museum te bezoeken. Zijn jongste en oudste werk hangt er tentoongesteld! Al zeg ik eerlijk dat dit niet mijn grote favoriet is, maar voor een paar uurtjes vind ik het wel leuk ;).

Alcazaba & kasteel Gibralfaro
Dit zijn wel een beetje de trekpleisters van Málaga, geloof ik. Alcazaba is een Moorse vesting waar je prachtig uitzicht hebt over de stad, en kasteel Gibralfaro ligt daar weer een klein eindje boven. Een kaartje voor beide bezienswaardigheden kost ongeveer €3 dus voor de prijs hoeven we het niet te laten. En vanaf dat punt kun je de mooie overzichtsfoto’s van Málaga maken die je overal op het internet ziet ;).

Mercado Atarazanas
Ik kan niet naar Spanje gaan zonder een markt te bezoeken! Deze overdekte centrale markt is de grootste markt van de stad en ze verkopen er van alles. Vooral veel lekker fruit en groenten geloof ik, maar dat is alleen maar prima. Ik hou van de sfeer op markten in Spanje!

Strand La Malagueta
We willen natuurlijk ook even op het strand liggen! En zwemmen in de zee. Oktober 2014 waren Tim en ik op bezoek bij onze vrienden in Barcelona (toevallig dezelfde als waar ik nu mee naar Málaga ga) en toen konden we ook gewoon zwemmen. Het water was een beetje koud maar het viel wel mee. En het was ongeveer dezelfde temperatuur destijds als nu in Málaga.
Voor de rest gaan we gewoon heerlijk eten en relaxen! We zien wel waar het schip strand. Ik heb in ieder geval al genoeg sandalen en zomerjurkjes ingeslagen 😉

Ben jij ooit in Málaga geweest en zo ja, heb je tips voor me? Ik hoor het graag!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie