New York Plog: Dag 4

En we gaan verder met dag 4 in New York, dinsdag 8 december. Een relatief rustige dag waar we lekker veel aten, veel wandelden en ‘s avonds naar een grote Broadway show gingen. Benieuwd? Kijk dan verder!
Ik begon de dag met een Griekse yoghurt met pumpkin spice smaak! Best lekker.
Ik ontbeet erg licht, omdat we naar de Chelsea Market zouden gaan. Een grote overdekte ‘markt’ in een oude fabriek waar heel veel authentieke restaurantjes en winkeltjes zitten. Hier wachtte ik op de metro in ‘ons’ metro station.
We zijn er!
Mijn moeder en ik vonden Chelsea Market echt een onwijs leuke plek. Heel veel leuke winkeltjes en omdat we er vroeg waren, was het ook nog niet zo druk. Dat lijkt op deze foto toevallig niet zo, maar ik kan je garanderen dat het erg rustig was. Rond 9 uur ‘s ochtends waren we er.
Het was ook mooi versierd voor kerst!
We besloten te ontbijten bij Sarabeth’s Bakery. Zeker een aanrader! We gingen voor deze fluffy banana pancakes met honing en blauwe bessen. Echt heerlijk.
Ze hadden nog veel meer lekkers, ook allemaal lekkere bakspullen om mee te nemen naar huis.
We namen ook nog even een kijkje bij de flea market die achterin de Chelsea Market verstopt zit. Leuke kraampjes met (vooral) zelfgemaakte spulletjes. Voornamelijk sieraden, maar ze hadden ook kleding, tassen en petten bijvoorbeeld.
Deze man had echt super mooie en subtiele sieraden. De prijs was ook goed te doen, tussen de $10 en $60 ongeveer. Niet heel erg goedkoop, maar het waren dan ook prachtige sieraden en allemaal handgemaakt.
Dit is de naam van degene die de sieraden maakt! Ik heb er een mooi cadeautje gekregen van mama voor kerst, een prachtige ring.
We kwamen aan het einde een winkel tegen met de gaafste koekjes! Kijk nou hoe mooi deze gedecoreerd zijn. Er waren echt tientallen verschillende soorten en maken, maar ze waren helaas wel erg duur. $4,95 per koekje, zoals je ziet…
Ze verkochten kerstbomen in de buurt van Chelsea Market. Kijk hoe leuk versierd met die sneeuwman!
Na Chelsea Market gingen we naar de High Line. Dit is een oud treinspoor wat boven de stad loopt en nu is omgetoverd tot een stadspark. Erg leuk om te zien!Ah, zo een mooi uitzicht…Je kunt een heel eind lopen en ondertussen zie je erg veel oude treinrails.En leuke uitzichten over de stad, zoals je ziet! Er zijn trouwens verschillende plekken waar je even kan uitrusten op een bankje of ligstoel. Hoi treinrails!Ik vond dit wel een mooi stukje muur.Dit zagen we ook nog ergens. Wat een heftige manier om auto’s te parkeren, haha.

Na de High Line gingen we met de metro naar, jawel, Magnolia Bakery! Ik moest natuurlijk de über bekende hotspot wel met mijn egien ogen zien.
Even rondkijken bij alle prachtige taarten…
Toen we naar buiten stapten kwam ik er achter dat de BookMarc recht tegenover Magnolia Bakery zit. Niet naar binnen gegaan, want ik had niet echt iets nodig, maar toch leuk om te zien.
Er zijn geen zitplaatsen bij Magnolia Bakery, maar schuin tegenover is een klein parkje waar bankjes en tafels staan. Prima plek om even mijn limonade en cupcake op te eten.
Daarna gingen we naar, jawel, Carrie’s huis! Het bekende huis uit Sex and the City was in de buurt dus ik kon het niet laten om er even langs te lopen. Toch grappig om in het echt te zien. En er was echt niemand anders, dus het is niet zo toeristisch als ik dacht.
Hierna gingen we met de metro naar Spring Street, omdat ik had gehoord dat je hier leuk kon winkelen en dat er vooral originele winkels zaten. Nou, dat was dus echt een deceptie. Wat een verschrikkelijk saaie straat. Er was niks te beleven, er waren geen leuke winkels en het was gewoon echt niet gezellig daar. Jammer, een kleine bummer dus. Omdat we eigenlijk ook wel erg moe waren en nog een lange avond voor de boeg hadden gingen we maar naar huis om een uurtje of twee uit te rusten.
Maar voordat we naar huis gingen om te rusten en om te kleden gingen we uit eten bij de Red Rooster. Dit bekende restaurant zat om de hoek bij ons, in Harlem. Wij waren de eerste gasten dus het was nog leeg, maar daar kwam al snel verandering in. Wat een geweldig restaurant! Het eten was súper lekker (erg culinair), de muziek was goed en de bediening was heel aardig. Wij liepen hier elke avond langs en elke avond zat het stampvol mensen. Ook de bar die er bij hoort is super gezellig met bijna elke avond live muziek. Zeker een aanrader!

Hier zaten we nog even aan de bar voordat we het restaurant in konden.
Ik vond het toilet erg leuk er uit zien, haha.
‘s Avonds was het tijd voor… Radio City Musical Hall! We gingen naar de Radio City Christmas Spectacular starring the Rockettes. Alleen het gebouw zelf ziet er al spectaculair uit.
We hadden al maanden van tevoren onze tickets geboekt, dus we hadden echt onwijs goede plekken! Ongeveer alles was nog beschikbaar toen we reserveerden, dus we kozen ervoor om helemaal vooraan op het balkon te zitten, precies in het midden. Omdat er van alles gebeurd tijdens de show, zowel op het podium als aan de zijkanten en door de gangpaden, vonden we dit echt hele mooie plekken. Geluksmomentje!
Het was een van de leukste shows die ik ooit heb gezien. Spectaculaire dansen, mooie musical nummers, indrukwekkend decor en ook het klassieke kerstverhaal kwam er in terug. Ik raad je aan om echt even de trailer te bekijken, dan snap je waar ik het over heb. Kijk, het kerstverhaal waar ik het net over had!
De Rockettes waren ook fantastisch en naast hun gebruikelijke ‘benen in de lucht gooien’ dansjes dezen ze ook nog deze bekende manoeuvre. Onbegrijpelijk hoe ze dit voor elkaar kregen, het ging maar door, haha.
Het was al erg laat toen de show afgelopen was en we gingen hierna dus ook linea recta naar ons appartement terug! Maar niet voordat we deze immens grote kerstballen op de foto zetten.

Het was een super leuke vierde dag met een geweldige show als afsluiter! Volgende keer meer, o.a. héél veel shoppen ;).

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie