Mijn favoriete quotes

Ze zeggen wel eens dat een foto meer zegt dan duizend woorden. Daar ben ik het zeker mee eens, maar ik vind ook dat woorden erg helend kunnen werken. Zo zijn er een aantal quotes die ik heel fijn vind en die ik 100% bij mezelf vind passen. Ik heb een paar voor je opgezocht en deel ze met je!Als eerste twee die over reizen gaan. Want het lijkt me wel duidelijk dat ik daar nogal van hou! De linkse is een erg bekende quote, maar het is tevens mijn favoriet. Het is gewoon de waarheid. “Travel is the only thing you buy that makes you richer” – en zo is het maar net. Je leert zo veel door de wereld over te reizen! Je leert jezelf kennen, maar ook andere culturen, je wordt er zelfstandig van en je krijgt meer lef. En laten we alle prachtige herinneringen die je creëert niet vergeten.

De rechtse quote vind ik ook mooi. Mijn favoriete woord is wanderlust, en deze quote lijkt daar op. Wanderlust betekend ‘the desire to move around a lot‘, en ook daar kan ik me in vinden. Maar dat betekend niet dat ik zomaar van plaats naar plaats hop, nee, ik heb ook een soort doel voor ogen elke keer als ik op reis ga. En dat is denk ik wat ze met deze quote bedoelen. Ik ren niet weg van mijn verantwoordelijkheden, maar ik ga juist iets anders tegemoet waar ik dingen wil leren. Een beetje vaag, haha, maar hopelijk snappen jullie me een beetje.
De linkse quote doet me denken aan de Nederlandse uitdrukking “Na regen komt zonneschijn”. En zo is het maar net. Ook deze quote slaat de spijker op zijn kop. Ja, het is rot als er iets naars gebeurd in je leven of als je denkt dat het nooit meer goed gaat komen… Maar vergeet niet dat je van die nare situatie zélf vaak ook een fijne situatie van kan maken. Je kunt bij de pakken neer gaan zitten of er iets mee doen. En als niks werkt, moet je jezelf altijd volhouden dat na deze nare periode in je leven alleen maar goede periodes kunnen komen.

De rechtse quote heb ik onlangs pas ontdekt, maar vind ik nu al een pareltje. Dream big, maar blijf nuchter. Zo interpreteer ik het. Werk hard, blijf je doel voor ogen zien maar zorg er wel voor dat je met beide voeten op de grond blijft staan. Dingen komen niet vanzelf op je pad, je moet er vaak hard voor werken voordat het zover is.

De linkse quote is erg lang, maar het was de enige die ik kon vinden die in de buurt kwam van wat ik bedoel. Mijn moeder heeft me altijd op het hart gedrukt dat je nooit met ruzie mag gaan slapen. Vooral niet als je ruzie hebt met je geliefde of je naaste familie/vrienden. Het kan zomaar gebeuren dat er die nacht iets gebeurt waardoor je die persoon nooit meer kan zien of spreken. En dan voel je je pas naar, want je hebt niet eens meer sorry kunnen zeggen, of het kunnen uitpraten. Ik vind dit zó belangrijk.

De rechtse quote is wat vrolijker! Het is een simpele quote, maar ik ben het er wel mee eens. Het maakt de wereld of jouw leven niet beter als je alleen maar bitter en negatief bent. Probeer ervoor te zorgen dat je elke dag wel iets aardigs doet of zegt voor iemand anders. Want vind jij het niet fijn als iemand tegen jou zegt dat je er leuk uit ziet vandaag? Of dat iemand je verteld dat je achterlicht van je auto het niet doet, of dat je zomaar een roos krijgt van je vriend?

Dit waren mijn favoriete quotes (tot nu toe!) Er is er nog eentje die ik aan jullie wil meegeven, maar daar kon ik helaas geen leuk plaatje van vinden. Dat is een quote uit een van mijn favoriete liedjes:

“You always dress in yellow, but you want to dress in gold. Instead of listening to your heart, you do just what you’re told. You keep waiting where you are, but what you’ll never know. Let’s just get into that car and go baby go, so, why not? Take a crazy chance. Why not? Do a crazy dance. If you lose the moment, you might lose a lot, so why not. Why not?”

Ik heb per ongeluk het halve liedje opgeschreven maar ik vind dit dan ook zo een goed nummer van Hilary Duff! Een beetje zoetsappig, maar als je goed naar de songtekst kijkt zie je dat het echt wel een mooie kern heeft. Wees niet bang om voor dingen te gaan, al lijkt het je soms eng. Blijf niet hangen in een fase van je leven waar je eigenlijk niet helemaal gelukkig bent, maar je durft misschien niet verder te gaan. Of ga gewoon eens op die wereldreis in je eentje, al zijn er wel een miljoen redenen waarom je het niet moet doen, als jij er gelukkig van wordt moet je het wel doen!

Tot zo ver een klasje doorzettingsvermogen en positief zijn van oma Kimberly. Heb jij nog favoriete quotes?

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie