The Google Tag

Op Styleguide zag ik de Google Tag voorbij komen, en ik vond het leuk om deze zelf ook in te vullen. Het is super leuk om een kijkje in iemands leven te krijgen, en tja, Google speelt daar tegenwoordig toch een grote rol in, haha. Ik heb zelf werkelijk geen flauw idee wat ik allemaal heb gegoogled de afgelopen tijd, dus ik ben zelf ook benieuwd.  Ik ga dus per letter opzoeken wat mijn laatste zoekopdracht is geweest. Kijk mee! googleA: Aquabest Koningsdag. Omdat 538 Koningsdag was uitverkocht zat ik te kijken wat er nog meer ‘in de buurt’ was qua Koningsdag feesten. Uiteindelijk is het toch 538 geworden, omdat ik kaartjes had gewonnen!

B: Background logo Linkedin. Ik heb pas sinds kort Linkedin (spuit elf, I know) en ik kwam er achter dat je ook een background kon uploaden. Ik denk dat ik het fout had getypt want ik was dus niet op zoek naar een background logo, maar gewoon een leuke achtergrond voor mijn profiel.

C: CZ. Mijn zorgverzekering, en ik denk dat ik even iets moest opzoeken. In plaats van direct naar de CZ website te gaan Google ik het gewoon, haha.

D: De lading van de tekst. Voor een opdracht moest ik wat teksten schrijven en ik kwam er even niet uit. Ik googelde dus ‘de lading van de tekst’ om synoniemen daarvoor te vinden.

E: Euroscoop. Eigenlijk stond hier de naam van een oud-collega, die ik opzocht om vrienden mee te worden op Linkedin, maar ik weet niet of zij er blij van wordt om met haar naam en toenaam hier op mijn blog te staan. De tweede term die tevoorschijn kwam was Euroscoop. Deze bioscoop zit in Tilburg en ik denk dat ik even keek wat hun aanbod qua films was.

F: Filters camera ebay blog. Ik was op zoek naar close-up filters voor op mijn cameralens en kon me vaag herinneren dat ik ze ergens voorbij had zien komen op een blog.

G: Google tag Shirley. Haha, ik was dus al van plan deze tag te doen maar had hem niet opgeslagen, dus ik googelde het maar even. De tweede zoekterm was trouwens Greetz, waar ik soms kaarten mee verstuur.

H: Horloge om je pols vastmaken. Wederom kwam ik er even niet uit bij een tekst en zocht ik wat synoniemen op.

I: ID kaart aanvragen Breda. Tim moest een ID kaart gaan aanvragen en ik keek eventjes wanneer dat kon en hoe duur het was.

J: Jumbo dagje uit. Volgens mij zocht ik dit op voor een vriendin van me, ik kan me er in ieder geval niks meer van herinneren.

K: KVK Breda. Jawel, de Kamer van Koophandel staat bovenaan als ik de K intyp! Snel meer daarover…

L: Lasagne recept. Ik wilde eens zelf lasagne maken en zocht een lekker recept op.

M: Marktplaats. Weer zo lui dat ik niet rechtstreeks naar Marktplaats.nl ging maar het eerst nog even intikte op Google.

N: National park Plitvice. Tim en ik willen deze zomer gaan roadtrippen naar Slovenië en Kroatië en ik zocht even de officiële naam van de Plitvice Meren op. Ik krijg namelijk van het Kroatisch Nationaal Bureau voor Toerisme wat leuke brochures thuisgestuurd, maar ze wilde eerst even weten in welke regio we zouden zitten.

O: Originele overnachtingen Nederland. Tim had nog een weekendje weg tegoed van mij, maar omdat ik echt niets leuks kon vinden googelde ik in mijn wanhoop maar naar originele overnachtingen, haha. Uiteindelijk ‘gewoon’ een weekendje Scheveningen gedaan, was top!

P: Plitvice meren. Hetzelfde antwoord als bij de N ;)>

Q: Q-music. Met de hele toestand rondom Mattie (hij bleek niet de biologische vader te zijn van ‘zijn’ pasgeboren tweeling) was ik benieuwd of er verder nog iets op de website van Q-Music stond. Ramptoerist, ik schaam me wel een beetje hoor. Wat een verschrikkelijk verhaal trouwens…

R: Ryanair. Volgens mij was ik voor onze reis naar Malagá op zoek naar goedkope vliegtickets.

S: Salon B. Ik moet nodig weer eens naar de kapper en zocht wat informatie op over Salon B. Hoor er altijd veel goeds over!

T: The Bodyshop. Voor een kadootje ging ik even kijken wat ze allemaal in de aanbieding hadden. Uiteindelijk koop ik het dan altijd gewoon in de winkel, maar het is altijd fijn om van tevoren te kijken wat ze hebben.

U: Uitverkoop. Geen idee meer waarom ik dit opzocht, maar uitverkoop is altijd goed!

V: Vertalen. Wederom weet ik niet meer waarom ik dit opzocht, maar ik moet soms dingen vertalen en dat vind ik het fijn om te kijken of het wel echt klopt.

W: Wat zijn coated broeken. Voor een opdracht moest ik wat schrijven over coated broeken, en ik wilde even zeker weten dat ik de juiste omschrijving gaf.

X: Xenos. Geen idee waarom ik deze winkel opzocht…

Y: Young and Hungry episodes. Er is een periode geweest dat ik compleet verslaafd was aan deze serie. Het eerste seizoen stond op Netflix, maar het tweede seizoen nog niet, omdat dat nog bezig was in Amerika. Ik zocht dus via Google naar manieren om deze afleveringen alsnog te kijken.

Z: Zara. Gewoon even neuzen op de webshop, altijd leuk ;).

Nou, dat was een leuke mix van zoektermen! Veel voor mezelf, maar ook een paar werkgerelateerde zoekopdrachten. Ik schaam me wel een beetje, want nu blijkt wel dat ik echt álles opzoek via Google. Ach, daar is Google nou eenmaal voor…
Over een tijdje zal ik hem weer opnieuw doen, ik ben benieuwd wat er dan uitkomt!

Google jij veel?

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie