Cinema Club: The Jungle Book, The Huntsman: Winters War, Bad Neighbours

Afgelopen tijd heb ik weer behoorlijk wat films gezien. Vooral in de bioscoop, maar ook eentje thuis via Netflix. Het valt wel mee vergeleken met mijn vorige artikelen uit deze reeks, maar dat komt omdat ik samen met Tim een Lord of the Rings marathon heb gehouden. Die films had ik namelijk nog nooit gezien… Snel meer hierover! Voor nu zal ik vertellen hoe de andere films mij bevallen zijn.
The Jungle Book
Iedereen kent het verhaal van The Jungle Book wel, toch? Voor degene die het niet kennen: The Jungle Book gaat over Mowgli, een jongetje dat als baby terecht is gekomen in de jungle. Hij wordt opgevoed door wolven en realiseert zich niet eens dat hij geen dier is. Totdat de gemene tijger Shere Khan het op hem gemunt heeft en hij moet vluchten naar het mensendorp…

Nou, ik kan hier kort over zijn: wat een geweldige film! In tegenstelling tot de originele film is dit een ‘echte’ film en geen tekenfilm. Natuurlijk zijn de dieren niet echt (tenminste, ik neem aan dat het gewoon een knap staaltje videokunst is) maar ik kan er niet over uit hoe realistisch deze film is. En hoe goed de film in elkaar zit. Je kent het verhaal al, maar toch heeft het soms  een iets andere wending dan in de originele film. Sommige dingen zag ik dan ook echt niet aankomen. Ik heb hem in 3D gezien en dat vind ik echt een toevoeging. Dat zeg ik niet vaak, maar nu meen ik het! Een grote aanrader, voor jong en oud.

Ik raad het aan… Als je fan bent van Disney verfilmingen.

The Huntsman: Winters War
In deze film keren de huntsman Eric en koninginnen Ravenne en Freya terug! Het is namelijk het vervolg op de film Snow White and the Huntsman. Na de dood van Ravenne wilt de ijskoningin Freya haar magische spiegel bemachtigen. Ja, die van ‘Spiegeltje, spiegeltje aan de wand’ dus. Zo kan zij namelijk de machtigste van het land worden…

Ik vond het lastig om een goede beschrijving van de film te maken, want ik wil niet te veel verklappen. Voordat ik de bioscoop in ging had ik niet eens de trailer van deze film gezien, dus ik ging er echt blanco in. En dat is echt aan te raden! Ik vind dat de beschrijvingen van bijvoorbeeld Pathé veel te veel weggeven. Er gebeurt namelijk van alles in wat ik niet zag aankomen, en dat was juist zo leuk. Ik vond het een goede film, een mooie combi tussen actie, sprookje en romantiek. Chris Hemsworth als jager Eric was natuurlijk ook niet verkeerd om naar te kijken, hoewel ik me een beetje ergerde aan zijn accent. Ik vond het geen enge film (gelukkig, want daar kan ik niet tegen) maar er zitten wat schrikmomentjes in. De verhaallijn vond ik erg goed!

Ik raad het aan… Als je van actie gemixt met drama en sprookjesachtige verhaallijnen houdt.

Bad Neighbours
Een jong stel dat net een kind heeft gekregen krijgt nieuwe buren. En wat voor buren… Het is namelijk een luidruchtig studentenhuis vol jonge gasten. Ze breken de boel af met hun feestjes en het stel (Mac en Kelly) proberen ze op allerlei manieren tegemoet te komen, maar niks werkt.

Ik had deze film dus nog helemaal niet gezien! Een wat oudere film, maar toch redelijk actueel omdat op dit moment Bad Neighbours 2 in de bioscoop speelt (geloof ik). Ik vond de eerste film in ieder geval erg leuk! Ik heb heel wat afgelachen en ik vond de acteurs echt geweldig. Ik ben sowieso al fan van Seth Rogen, maar ook Rose Byrne stelde me niet teleur en natuurlijk ben ik gek op Christopher Mintz-Plasse (Google maar, dan weet je wie het is!). En Lisa Kudrow (Phoebe uit Friends!!!!) speelt er ook in. En natuurlijk last but not least, hottie Zac Efron. Genoeg redenen om hem te gaan zien, dus, en ik ben dan ook benieuwd naar het tweede deel!

Ik raad het aan… Als je zin hebt in een avondje vermaak zonder al te veel poespas.

Zo, ditmaal waren het niet zo veel films, maar wel allemaal aanraders. Ook wel fijn! Soms voelt het echt als een waste of time als ik weer eens een film zie die ik helemaal niet goed vond. Als ik zou moeten kiezen uit het bovenstaande rijtje zou ik trouwens The Jungle Book kiezen. Ik raad hem aan iedereen in mijn omgeving aan, haha.

Heb jij nog leuke films gekeken de laatste tijd? Do tell me!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie