Wat trek je aan naar een zomerse bruiloft?

Ik ben uitgenodigd voor maar liefst twee bruiloften deze zomer! Naast het feit dat ik het super bijzonder vind dat vrienden gaan trouwen, vind ik het altijd ook hele leuke feestjes met heel veel liefde, plezier en muziek. Ik zit echter al wekenlang te dubben over wat ik nou aan ga doen. Want ja, wat trek je nou aan naar een bruiloft? tumblr_static_tumblr_static_2iwhmnhyv4ow844wogk0c08kk_640 De dresscode
Natuurlijk moet je eerst kijken wat er op de uitnodiging staat. Vaak staat er een dresscode op, en het is wel zo netjes om je daar aan te houden. Negen van de tien keer is de dresscode cocktail. Dit is gelijk de kledingstijl waar je je aan kunt houden als het bruidspaar geen dresscode op de uitnodiging heeft gezet. Meestal is het namelijk het leukst als je als vrouw in een leuk cocktailjurkje komt en als man in een pak (of tenminste een overhemd met jasje). Ik ben zelf verliefd op dit jurkje van Steps, hoewel deze jurk van Zalando ook erg leuk is!
tumblr_mq5s7ubkek1sb6eo0o1_500Not-done
Het allerbelangrijkste? Kom niet in het wit! De bruid is de enige die dag die mag shinen in een witte jurk. Ik ben zelf ook een beetje huiverig voor nude of beige kleding, omdat het naar mijn mening wel erg veel op wit lijkt. Ook is het not-done om in een joggingpak te komen, maar dat lijkt me wel logisch. Ik zou ook niet zo snel een spijkerbroek aantrekken naar een bruiloft. Ga als vrouw voor een kleurrijk jurkje, maar wel classy. Dat betekent: niet te kort, niet te bloot, niet te opzichtig en niet te strak. Het is niet de bedoeling dat je alle aandacht naar jezelf trekt. Een beetje sexy mag best, maar het moet wel gepast blijven.
tumblr_o20g8w3sB91uvdlb9o1_1280Wat als het heel heet is?
Leuke zomerjurkjes kun je overal vandaan halen, maar kijk ook eens naar de stof en kwaliteit. Een iets duurder jurkje mag best voor een bruiloft, het is tenslotte een speciale gelegenheid! Maar vergeet niet dat het ook erg warm kan zijn als de bruiloft in de zomer plaatsvind. In dat geval moet je ook even kijken naar het stofje of je niet gaat zweten. Als de bruiloft wat chiquer is kan je ook gaan voor een lange jurk, bijvoorbeeld deze. Over het algemeen is het ook mooi om lichte kleuren aan te trekken naar een zomerse bruiloft, bijvoorbeeld deze lichtblauwe jurk. Mocht je meer inspiratie willen opdoen, dan vind je op deze pagina nog meer geschikte zomerjurkjes.

Nog een paar tips:
– Neem een vestje mee voor ‘s avonds! Het kan afkoelen en dan ben je blij met een vestje of blazer.
– Neem een extra reserve panty mee (mits je een panty draagt).
– Draag niet te veel make-up of accessoires. Ga voor een natuurlijke look.
– Draag waterproof make-up. Je gaat hoogstwaarschijnlijk huilen tijdens de ceremonie ;).

Tot zover mijn tips! Heb jij een bruiloft in het vooruitzicht?

 
Bron foto’s: bron, bron, bron

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie