Mijn internet geschiedenis

Laatst zei een familielid iets tegen me wat me aan het denken zette. Zij zei dat ik echt al vanaf kleins af aan altijd bezig ben geweest met schrijven, internetten en dingen op de computer in elkaar knutselen. En dat klopt ook wel eigenlijk! Ik vond het leuk om eens te schrijven over mijn internet geschiedenis. Hoe lang ben ik eigenlijk al bezig op het wereld wijde web?Ik begon volgens mij ooit met mijn eigen Kindertent website. Niet snel daarna ‘groeide’ ik verder naar Kinderlines.nl. Ik heb geen idee hoe oud ik was, maar dat kan niet ouder dan een jaar of 8 zijn geweest. Lekker veel plaatjes op mijn website donderen, een stukje tekst over mezelf en vooral veel quizjes linken.

Daar bleef het even bij. Maar niet veel later, rond mijn 12e, ontdekte ik de wereld van Piczo. Via deze site kon je ook zelf websites maken, maar het was een stukje uitgebreider. Je kon bijvoorbeeld meerdere pagina’s maken! Super cool natuurlijk. De intropagina ging over mezelf (wederom met veel foto’s, flashy gifjes en leuke kreten). Dan had ik een pagina met alleen maar inspirerende quotes, een pagina met grappige internet-linkjes (zowel quizzen als YouTube video’s), een ‘Wistjedat…’ pagina over de meest random feitjes en nog veel meer.

 Ik vond het helemaal cool. Zeker toen ik daarna de wereld van HTML ontdekte. Als twaalfjarig/dertienjarig meisje zat ik dus constant op het internet om mijn eigen website te programmeren. Natuurlijk was ik er niet echt goed in, maar ik vond het leuk om ermee te gaan frutselen en van alles uit te proberen.
Rond mijn veertiende werd ik verslaafd aan de High School Musical films en dan vooral aan acteur Corbin Bleu (hij speelt Chad in de films). Omdat niemand om me heen me echt begreep (oh god, dat klinkt dramatisch) belandde ik op een forum over deze mooie jongen. Topix heette dat. Ik heb er jarenlang opgezeten om fanatiek te forummen over alles wat met Corbin Bleu te maken had. Op een gegeven moment waren die vervolg-verhalen heel erg in, waar in je om de zoveel dagen een hoofdstuk van je zelfgeschreven fanfiction postte. Ik vond het een leuke uitdaging en tot mijn grote verbazing werd ik (en mijn verhaal) populair. Heel erg populair zelfs. Ik kreeg post van over de hele wereld, kreeg tientallen mailtjes per dag van enthousiaste forummers en er werden zelfs taarten met mijn hoofd er op gemaakt, haha.

Tijdens deze periode ontdekte ik ook Photoshop en Photofiltre. Vooral met dat laatste deed ik veel, omdat het super gebruiksvriendelijk was. Ik bewerkte foto’s van mezelf, maar ook van Corbin Bleu. Hele collages maakte ik, maar ik bewerkte ook foto’s zodat het leek alsof ik er tien keer op stond, downloadde leuke fonts en maakte mezelf helemaal mooi. Haha.

Rond mijn vijftiende was ik ook nog eens erg actief op Myspace. Als mezelf, maar ook als mijn alter ego Jamie. Er was destijds een hele community op Myspace waarin je jezelf een andere naam gaf en werkte met plaatjes van Vanessa Hudgens, Zac Efron, etc (ja, weer High School Musical!). Hele vriendengroepen had ik er en zelfs een heus ‘online boyfriend’. Daarna ben ik een hele tijd niet zo actief geweest op het internet, behalve dan op Facebook. Rond mijn 18e stuitte ik echter op het Cosmogirl! forum waar ik enthousiast meepraatte over van alles en nog wat. Liefde, relaties, problemen, beautyblogs… Van alles kwam voorbij. Ik ‘kende’ die meiden best wel een beetje en heb er zelfs nog een paar op Facebook. Helaas kwam er rond mei 2013 een einde aan alle pret, want toen werd het CG forum gesloten. Huilen met de pet op.

Sindsdien heb ik een nieuwe online hobby gevonden. Mijn blog! Sinds een jaar of vier volg ik heel veel (beauty)blogs en na die vier jaar besloot ik dus om er zelf een te starten. Dream come true. En ik vind het nog steeds heel erg leuk!

Zo te zien heb ik mijn halve jeugd op het internet gezeten, haha. Helaas bestaan al deze websites niet meer, anders had ik het wel laten zien! Jammer. Hoe lang ben jij al actief op het internet?

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie