Lenzen dragen op reis: tips & tricks

Ik denk dat de meeste mensen wel weten dat ik veel reis. Maar weten jullie ook dat ik elke dag lenzen draag? Ik draag bijna nooit een bril, dus dat betekent dat ik altijd met lenzen op reis ga. Of ik nou drie maanden naar Uganda ga of een weekje naar Tenerife. Genoeg ervaring dus. Ik geef je tips over reizen met lenzen!
1. Neem altijd extra mee!
Dit geld voor zowel lenzen, lenzenvloeistof als lenzendoosjes. Het kan voorkomen dat je lens wegzwemt tijdens het snorkelen, of op de vieze grond valt. Niks is rotter dan door één lens te moeten kijken voor de rest van de dag (been there, done that). Ook is het vervelend als je lenzenvloeistof op gaat tijdens de reis of als je onderweg een lenzendoosje verliest. Neem dus altijd van alles extra mee.

2. Schaf reisverpakkingen aan
Voordat je gelijk drie zware flessen lenzenvloeistof gaat meenemen geef ik je nog een tip: schaf reisverpakkingen aan van je lenzenvloeistof. Zelfs lenzendoosjes zijn er in reisverpakking (extra klein)

3. Wat voor soort lenzen neem je mee?
Ikzelf heb maandlenzen, maar mijn moeder heeft bijvoorbeeld daglenzen. Beiden hebben hun voor- en nadelen. Maandlenzen kun je gemakkelijk bewaren in een lenzendoosje en zijn vaak iets goedkoper dan daglenzen. Daglenzen zijn echter wel een stuk gemakkelijker op reis: geen gedoe met extra lenzendoosjes en lenzenvloeistof. Er zijn zelfs daglenzen die bijna gemaakt lijken te zijn voor reizigers, zoals bijvoorbeeld dit type lenzen van Lensplaza, die een driedubbelwerkend vochteffect hebben. Je ogen drogen wat sneller uit in een vliegtuig of raken geïrriteerd door een ander klimaat, en extra vochtige lenzen helpen om dit te voorkomen

4. Lenzen in het vliegtuig
Als je lang gaat vliegen is het misschien verstandiger om je bril op te zetten. De lucht in het vliegtuig is namelijk droger waardoor je lenzen sneller uitdrogen. Vaak slaap je ook in het vliegtuig waardoor je lenzen helemaal aan je ogen blijven plakken. Wees dus verstandig en draag gewoon een bril tijdens de vlucht, of draag speciale lenzen die extra vochtig zijn (zie tip 2).

5. Goede voorbereiding voor avontuurlijke activiteiten
Als je een avonturier bent kan het zijn dat je veel gaat surfen, mountainbiken of hiken op vakantie. Allemaal activiteiten waar je lenzen nog weleens vies van kunnen worden. Zorg ervoor dat je altijd een klein flesje lenzenvloeistof, een lenzendoosje en je bril bij hebt. Zo kun je altijd eventueel je lenzen schoonmaken of je bril opzetten. Vergeet dan ook niet om hygiënische doekjes in te pakken, zodat je je handen goed schoon kunt maken voordat je er mee in je ogen gaat zitten.

6. Zwemmen met lenzen
Zwemmen is vaak iets wat je bijna dagelijks doet op vakantie. Als je iets wilt zien onder water zal je een duikbril moeten aanschaffen. Onder water kijken met lenzen in gaat namelijk bijna niet. Liever zonnen op het strand? Zorg dan ervoor dat je voorzichtig je zonnebrand aanbrengt, het liefste niet in de buurt van je ogen. Als zonnebrand in je ogen komt krijg je namelijk een witte waas op je lens die er bijna niet van af gaat.

Tot zover mijn persoonlijke tips & tricks! Met bovenstaande punten in mijn achterhoofd heb ik nog nooit last gehad van mijn lenzen tijdens een vakantie.

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie