Our Tenerife bucketlist

Op het moment dat jullie dit lezen zit ik in het vliegtuig naar het zonnige Tenerife. Op uitnodiging van Interhome mag ik daar een week verblijven in een prachtige villa. Excited! Samen met vriendin Laura ga ik dit eiland ontdekken. Natuurlijk komen daar verslagen van op mijn blog, maar vandaag vertel ik meer over onze Tenerife bucketlist!schermafbeelding-2016-10-09-om-8-14-34-a-mOp Tenerife verblijven wij in Puerto de La Cruz, aan de noordzijde van het eiland. Echter hebben we een auto gehuurd, dus we kunnen gaan en staan waar we willen. En dat gaan we ook zeker doen! We hebben geen vastomlijnd plan, maar hebben wel een aantal dingen die we willen gaan doen en/of bezoeken.

1. Genieten van ons verblijf
Op nummer één staat chillen in ons huis! Het is niet elke dag dat je een fijne vakantievilla hebt als onderkomen, dus daar willen we zeker van gaan genieten. We gaan de eerste dag dan ook gelijk naar de supermarkt om ontbijt en snacks in te slaan, zodat we ‘s ochtends en ‘s avonds kunnen eten op het balkon. Heerlijk om een compleet appartement te hebben, in plaats van een kleine hotelkamer.

tumblr_n8ethviqtm1twxbjqo1_12802. El Teide beklimmen
El Teide is de vulkaan van Tenerife. Blijkbaar is het een echte aanrader om deze te beklimmen! Ik ben niet zo een berggeit, dus ik was blij om te lezen dat er ook een kabelbaan is waarmee je omhoog kan. Het uitzicht schijnt fenomenaal te zijn en het landschap erg bijzonder. Wat denk je van maanlandschap of lavabedden?

3. Loro Parque + Siam Park bezoeken
Loro Parque is een dierentuin (met veel zeedieren) en Siam Park is een groot waterpretpark, blijkbaar de grootste van Europa! We hebben online gezien dat je een combipas kan kopen voor deze twee parken en dat leek ons wel wat. ‘s Ochtends als het nog wat frisser is het dierenpark bezoeken, en ‘s middags de glijbanen afroetsjen in Siam Park. Hier heb ik onwijs veel zin in!
46203403134. Een roadtrip maken
Aangezien we een (grote) auto hebben, vonden we het ook een leuk idee om een paar keer een roadtrip te gaan maken. Gewoon gaan rijden en zien waar we uitkomen. Wel hebben we al een aantal plekken in gedachten, zoals Garachio, een schattig Spaans dorpje  met bizar mooie natuurlijke zwembaden. Ook willen we naar Masca, een piratendorpje dat hoog in de bergen ligt.

5. Bootje varen
Zowel Laura en ik zijn gek op boten en de zee, dus we willen heel graag mee met een boottocht. In Turkije ga ik altijd mee op een boot en dat is zó genieten! Ik ben benieuwd of het hier hetzelfde is. Schijnbaar kun je goed dolfijnen spotten tijdens zo een boottocht, dus daar gaan we voor!
tenerife-teresitas-beach-6206. Relaxen op het strand
Ook willen we gewoon het strand opzoeken. Als het goed is is het ongeveer 25 graden, prima weertje dus. Welk strand weten we nog niet, maar wellicht combineren we dat met een bezoekje aan de zuidelijke kant van het eiland.

7. Av. de Las Americas
We kunnen natuurlijk de bekendste straat van Tenerife niet links laten liggen! Wat ik er van heb begrepen is het vooral erg ‘Oh Oh Cherso’, met grote clubs, dure winkels en (Nederlandse) café’s, maar dat vind ik juist leuk! Grappig om één of twee keer naar toe te gaan. Laura en ik willen sowieso een keer uitgaan, en ik wil graag het Hard Rock Café bezoeken.

Tot zo ver onze plannen! We zijn er van maandag tot maandag, dus we hebben in principe genoeg dagen om dit allemaal te realiseren. Natuurlijk weet je nooit hoe dingen lopen, dus ik ben erg benieuwd hoe het gaat zijn. We hebben expres geen schema gemaakt of duidelijke plannen, want we vinden het leuk om het per dag te bekijken. Wel hebben we dus bovenstaand lijstje waar we af en toe een blik op kunnen werpen.

Ik kan niet wachten! Als jullie dit lezen zit ik al in de lucht, whoehoe! Ik ben ook erg benieuwd naar ons huisje. Het ziet er op de foto’s zo leuk en gezellig uit.

Als ik terug ben kunnen jullie een leuk verslag verwachten plus wellicht wel een leuke video! Zijn jullie ooit op Tenerife geweest?

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie