Book Club: Stukjes Hemelblauw + WINACTIE

Onlangs kreeg ik een pakketje in de brievenbus waar ik héél blij van werd. Ik kreeg namelijk Stukjes Hemelblauw, een bijzonder Young Adult boek! De echte kenners weten dat ik heel enthousiast kan worden van een nieuw boek, dus ik kon dan ook niet wachten om het te lezen. En het leuke is, ik mag een exemplaar aan jullie weggeven! Klik snel verder voor mijn uitgebreide recensie + winactie.
stukjes-hemelblauw‘Stukjes Hemelblauw vertelt het verhaal van Zac en Ira, een broer en zus, die zonder vader en moeder opgroeien. Daardoor verhuizen ze van het ene pleeggezin naar het andere tot ze plotseling, als ze zeven en negen jaar oud zijn, naar een kindertehuis worden gebracht. Daar maken ze kennis met de vriendelijke Silas, de prachtige Hortense, de pesterige Jimmy en de griezelige mevrouw Clarks. Na de nodige verwikkelingen en avonturen gaat uiteindelijk hun diep gekoesterde wens in vervulling…’

Prachtige cover
Toen ik het boek binnenkreeg was ik als eerste verrast over de kaft. Een prachtige losse kaft met een raam er in verwerkt. Zodra je de kaft van het boek afhaalt, zie je een vrolijke hemelsblauwe kleur. Chapeau, ik heb weinig boeken in bezit die er zo mooi uit zien!

Spannend? Romantisch? Emotioneel?
Het boek zelf had ik binnen een uur uit. Enigzins omdat het een redelijk dun boek is (voor deze boekenwurm dan), aan de andere kant omdat ik het niet kon wegleggen. Spannend? Nee, het is geen spannend boek. Het verhaal kabbelt langzaam voort, en er gebeuren weinig spannende dingen. Het boek wordt namelijk verteld vanuit Ira, de hoofdpersoon van het verhaal. Het is in feite haar dagboek, waar in ze verteld over haar dagelijkse beslommeringen. Deze beslommeringen zijn echter niet doodnormaal, aangezien Ira en haar broertje Zac een soort pleegkinderen zijn die vooral tijd doorbrengen in een kindertehuis.

Ondanks dat ik eerder zei dat er niet veel gebeurd in het boek, besef ik me nu dat dat stiekem toch wel zo is. Je leeft intens mee met de kinderen in het weeshuis en je krijgt echt een kijkje in het leven van een wees. Maar aangezien dit boek zich in het verleden afspeelt, gaat het stiekem ook over de val van de Berlijnse Muur en over belangrijke demonstraties (tegen de komst van een nieuwe belasting). Ja, er komen toch wel wat emoties en belangrijke dingen voorbij. Het verhaal spookt nu al dagen door mijn hoofd. Toch wel een teken dat het een mooi boek is…

Doelgroep
Aangezien het boek is geschreven vanuit een kind haar ‘point of view’ vond ik het wel een beetje een kinderboek. De term Young Adult vond ik er dan ook niet echt bij passen. Het is geschikt voor kinderen van 4 jaar of ouder (volgens Bol.com), maar dat vind ik dan ook weer een beetje te jong. Ik zou het aanraden voor kinderen tussen de 8 en 15 jaar.
winactieEn nu het leuke: ik mag één gloednieuw exemplaar van Stukjes Hemelblauw weggeven! Als jij graag dit prachtige boek wilt ontvangen hoef je alleen de volgende dingen te doen:

– Laat een reactie achter onder deze blogpost met een geldig e-mailadres en vertel waarom jij graag het boek wil winnen
– Indien je het leuk vind mag je het bericht over dit boek op mijn Twitter account retweeten (niet verplicht!)

That’s it! De winactie loopt tot 7 november en ik zal persoonlijk contact opnemen met de winnaar. Succes!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie