Tenerife Travelreport: Cultuur & Natuur

Begin oktober ben ik een week op Tenerife geweest! Op uitnodiging van Interhome mocht ik samen met een vriendinnetje in één van hun vakantievilla’s verblijven. En jongens, Tenerife heeft me onwijs verrast. Wát een leuk eiland! Ik vertel jullie er alles over in deze reeks Tenerife-artikelen, tot jullie er moe van worden ;). Vandaag: cultuur & natuur!De El Teide beklimmen
Ik begin gelijk met een van de bekendste dingen van Tenerife. Namelijk de vulkaan El Teide! Geloof het of niet, maar dit is nog een actieve vulkaan. De laatste uitbarsting was echter in 1909, dus we zitten redelijk safe. Na een autorit van een uur bereikten we de kabelbaan die ons naar de tip van de vulkaan zou brengen. Tip: breng warme kleding mee, want het is behoorlijk koud daar boven! Op het punt waar de kabelbaan begon was het al 8 graden (!!) in tegenstelling tot de 28 graden beneden aan de berg. Eenmaal boven op de vulkaan was het ongeveer 2 graden. Je mag helaas niet helemaal naar de top gaan, daar heb je speciale toestemming voor nodig. Maar het is al heel erg indrukwekkend om daar rond te lopen op rotsachtige paadjes en het uitzicht te bewonderen. Bonus tip: de kabelbaan gaat om 9 uur open en ik zou ook echt om 9 uur aanwezig zijn in verband met drukte later op de dag.
Piramides de Güimar
Dan een bezienswaardigheid van waar niet veel mensen op de hoogte zijn. Tenerife bezit namelijk een aantal heuse piramides! Deze piramides kun je bewonderen in een groot openluchtmuseum van wel 65.000 vierkante meter. In totaal staan er zes piramides. Dit zijn niet helemaal de piramides die ik voor ogen had, want het zijn vooral halve piramides. Echter zijn ze gebouwd volgens dezelfde bouwprincipes als die van Mexico en Peru. Ik ken vooral de Egyptische piramides, en deze zien er wel wat anders uit. Desondanks vond ik het behoorlijk indrukwekkend en vond ik ook het bijbehorende museum erg interessant. Ik snap niet waarom dit niet zo bekend is, want ik vind het echt de moeite waard om te bezoeken!Natuurlijke zwembaden in Garachico
Hier had ik al veel over gelezen, en ik wilde er dolgraag naar toe. In een klein plaatsje genaamd Garachico vind je namelijk een aantal natuurlijke zoutwaterbaden. Garachico ligt aan de noordkust van het eiland, en aangezien de zee daar nogal wild is, hebben ze tussen de rotsen trappetjes gemaakt en een aantal ‘zwembaden’ aangelegd. Sommige baden waren er zelf al en sommige zijn aangelegd door de lokale bevolking. Zo kun je toch nog in zout water zwemmen zonder meegesleurd te worden door de sterke stroming. Toen wij er waren was het al later in de middag en redelijk fris, dus veel zin om te zwemmen hadden we helaas niet. Toch zijn we even en kijkje gaan nemen, en daar ben ik heel blij om! Ik vond het echt prachtig om te zien.
Het piratendorpje Masca
Masca is een piepklein piratendorp ten noorden van de grote badplaats Los Gigantes. Tot in de jaren negentig kon je dit dorp niet per auto bereiken – de enige manier was lopend of per ezel. Nu is er een weg aangelegd, en wat voor een! Een uur lang kronkel je langs diepe ravijnen naar beneden. Mijn hart zat in mijn keel, maar het is de moeite waard. Tussen de bergen door kan je nog net de zee zien liggen, en het dorpje zelf is ontzettend klein. Er is zelfs geen bereik daar beneden! De geschiedenis van Masca is ook heel interessant. Vanaf het dorp is het dus mogelijk om de zee te zien liggen, maar vanaf de zee kan je het dorp niet zien. De piraten van Masca maakten hier vroeger handig gebruik van. Zodra er een groot schip aan de kust ging liggen, slopen de piraten van Masca stiekem naar beneden door de kloof om zo het schip te plunderen.

Qua natuur en cultuur is er nog veel meer om te bewonderen op Tenerife, maar dit zijn mijn hoogtepunten geweest. Zoals je ziet zat ons rooster aardig vol, maar het is de moeite waard!

In het volgende deel bespreek ik de ‘fun activities’ van Tenerife : van roetsjen van glijbanen tot dolfijnen spotten vanaf een piratenschip! Ben jij wel eens op Tenerife geweest?

 

 

2 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie