MTV EMA’s 2016: I was there!

Afgelopen zondag vonden de MTV EMA’s 2016 plaats in Rotterdam. Ik kan het nog steeds niet echt bevatten, maar het is wel zo: ik was aanwezig! Dankzij Annemerel genoot ik samen met een vriendin van DNCE, Bruno Mars, Martin Garrix, Shawn Mendes, Green Day en nog veel meer grote artiesten. Lees snel verder voor het complete verslag! Want hoe is dat nou – om bij de MTV EMA’s aanwezig te zijn?img_0365Zondag 30 oktober, 08:50 AM. Ik ben net wakker en open nietsvermoedend mijn laptop. Hee, er komt net een mail binnen, toevallig. Zonder erg goed te kijken van wie het is open ik het en zie ik als eerste ‘Annemerel’ staan en daarna ‘MTV EMA’s’… Eh, wat?? Opeens ben ik klaarwakker en zie ik het volgende bericht op mijn beeldscherm:

“Hi Kimberly,
Hoop dat je zes november nog geen plannen hebt, want dan ga jij samen met je beste vriend(in) naar de EMA’s!”

SAY WHAAAAAAAAAAT?!?!
ssss
Zie boven mijn gezicht toen ik dit bericht las (of nou ja, een soortgelijk gezicht, want deze foto is onderweg naar Ahoy gemaakt, één week later). (Oh ja, en een foto van Bruno Mars, maar dat verhaal komt nog).  Nadat ik mijn vriendin Natasha ontzettend blij had gemaakt met het tweede kaartje kon de voorpret beginnen: wat moesten we aan?! We hadden al bijna besloten dat we beiden een mooie jurk zouden aandoen, toen we de daadwerkelijke uitnodigingen binnenkregen. Met het bericht dat we vooral comfortabele schoenen moesten aandoen, want we zouden lang moeten staan, aangezien we ‘fantickets’ hadden – staanplekken. We besloten meteen onze gameplan te veranderen en gingen nu vol voor sneakers, jeans en een leuke feestelijke top. Nadat we dat probleem uit de wereld hadden geholpen was het al gauw zo ver – DE EMA’s!img_0153Na een tijdje in de rij hebben gestaan (of nou ja, 3 uur, we wilden op tijd zijn!) mochten we naar binnen. Gelukkig viel het wel mee met drukte en konden we nog onze jas ophangen in de garderobe voordat we de zaal ingingen. We hadden al gauw goede plekken, in het midden, bij de catwalk. Enne, wat zag Ahoy er groter uit op beeld zeg, zagen we later! In het echt waren de verschillende podia echt best dicht bij elkaar en was het helemaal niet zo groot. Het zag er echt fantastisch uit. De background zag er super gaaf uit met verschillende ‘bewegende’ blokken en overal hingen grote schermen. Fun fact: achter ons hing een MEGA groot scherm, waar de autocue voor de presentatoren opstond. img_0173 Na weer 2 uur wachten was het zo ver en begon de show. Na een fantastische introductie door Bebe Rexha begonnen we met een optreden van Bruno Mars (zie eerste foto in dit artikel, wat is die man leuk!) en gelijk daarna begon DNCE. In 2009 ben ik naar het optreden van de Jonas Brothers geweest in Ahoy en nu, 7 jaar later, zag ik mijn jeugidool Joe Jonas weer <3. Vervolgens vlogen de artiesten ons om de oren. Martin Garrix, Shawn Mendes, Afrojack, Green Day, Kings of Leon, Zara Larsson, Lukas Graham, The Weeknd, Bebe Rexha, One Republic.. Ik heb ze allemaal gezien. En het was fantastisch! Ik vond Lukas Graham het beste zingen, Green Day de beste rockperformance neerzetten en ik vond Martin Garrix echt een snoepje om te zien.
img_0195En hoe is het nou echt, om de EMA’s live mee te maken? Nou, je merkt dat het een TV show is. Om de haverklap was er reclame en ook vond ik dat de artiesten duidelijk waren gericht op de camera. Niet iedereen hoor, maar je zag wel dat ze het vooral voor de kijkers thuis deden. Wat dat betreft is het anders dan een echt concert.

Het ging bovendien razendsnel – we wisten niet waar we moesten kijken, het was echt optreden na optreden en de awards gingen er megasnel doorheen. Op TV lijkt dat wel mee te vallen, maar in het echt is het toch wel anders! Toch vond ik het méér dan de moeite waard. Het was echt spectaculair – er was vuurwerk, podia die door de lucht zweefden, vuur, bands die in de stromende regen optraden (ja, echt!) en gewoon gigantisch veel goede artiesten. Wauw, wauw, wauw.
img_0312img_0381Thanks, lieve Annemerel, dat je ons hebt uitgekozen om naar de EMA’s te gaan! Het was een fantastische avond en ik ben zo ontzettend blij dat ik dit heb mogen meemaken!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie