The Christmas Tag

Om maar even in de kerstsferen te blijven met mijn blog besloot ik om The Christmas Tag in te vullen. Ik heb hem voorbij zien komen bij verschillende bloggers en vond het zó leuk om te lezen! Ik ben gek op de feestdagen, en dat zie je denk ik wel aan de blogposts van de afgelopen tijd, haha. Dus bij deze: The Christmas Tag!Witte of groene kerst?
Ik ben opgegroeid op Curaçao en ben dus vanaf huis uit gewend dat het 30 graden is rond de kerst, haha. Echter heb ik sinds ik in Nederland woon een aantal keer een witte kerst meegemaakt, en dat vond ik geweldig! Voor nu zou ik dan ook witte kerst zeggen, maar wel verse witte sneeuw. Niet van die blubberige troep waar je vaak mee achterblijft.

Wat is je favoriete kerstfilm en waarom?
Ik heb er twee! En het zijn allebei relatief onbekende films. De eerste is Christmas with the Kranks, een film over een echtpaar dat besluit kerstmis over te slaan en op cruise te gaan. Maar dan komt hun enige dochter opeens thuis met de feestdagen, dus zijn ze gedwongen om aan alle kerstverplichtingen te voldoen. Tim Allen en Jamie Lee Curtis spelen in deze film en ik vind het zó een leuke, grappige en mooie film. Echt een aanrader!

Mijn tweede favoriet is Unaccompanied Minors. Tijdens kerst barst er een hevige sneeuwstorm vast en een groep alleenreizende kinderen zit vast op een vliegveld in Chicago. Verder kan ik er weinig over zeggen zonder al te veel te verklappen, maar het is een hilarische en hele leuke film!

Wat is bij jullie thuis een kersttraditie?
Op eerste kerstdag ‘s ochtends rond de boom zitten en één voor één pakjes openmaken die onder de boom liggen. En ‘s avonds een 4 gangen kerstdiner met alles er op en er aan. Opa en ik maken elk jaar samen een menukaart die we dan op mooi dik fotopapier uitprinten en aan elke gast geven. Erg leuk!
Warme choco voor de open haard of met dikke kleding de sneeuw in?
Nou, dan ga ik toch voor warme choco voor de open haard! Ik ben een koukleum en je maakt mij niet heel blij met een wandeling door de kou. Hoewel als het nét heeft gesneeuwd ik wel graag even de sneeuw wil voelen.

Wat eet je het liefst tijdens het kerstdiner?
Escargots, hmmmmm. Elk jaar heeft mijn familie als voorgerecht een garnalen- of krabcocktail, maar dat lust ik niet, dus opa haalt voor mij altijd escargots. Oh, en gevulde eieren!

Ga je dit jaar voor een neppe of echte boom?
Ik heb vorige week een echte gehaald bij de Gamma! Ik had meegedaan aan die actie waarbij je er een Dolce Gusto koffiezetapparaat bij kreeg, heel fijn. Alleen had ik niet in de gaten dat de bomen allemaal 2 meter hoog waren. Nu heb ik een gigantische kerstboom in mijn appartement staan, haha.

Ballen of andere decoratie in de kerstboom?
Van alles. Ik heb van mijn moeder alle decoratie gekregen uit mijn jeugd, dus de kerstboom hangt vol met sentimentele ornamenten. Het is dan ook één groot hysterisch gebeuren in mijn boom met allerlei verschillende soorten ornamenten, slingers en lichtjes. Love it.

Wat is je favoriete kerstreclame?

Ik moet eerlijk zeggen dat ik die niet echt heb. Die reclames van John Lewis zijn altijd wel echte tranentrekkers, die vind ik wel mooi!
Wat is jouw favoriete kerstnummer?
Ehm, alles eigenlijk! Ik vind Baby, it’s cold outside altijd wel erg leuk. Maar ook Why couldn’t it be Christmas everyday van Bianca Ryan vind ik leuk. En ja, O Holy Night blijft ook wel práchtig.
Dat was een leuke tag! Feel free om het over te nemen op je eigen blog. Nu ben ik benieuwd: wat is jouw lievelings kerstfilm?
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie