Cinema Club: films, films, films!

De laatste tijd heb ik weer een heleboel leuke films en series ontdekt. Zo veel zelfs, dat ik heb besloten om ze voor één keer te splitsen. Vandaag vertel ik over alle films die ik de laatste tijd heb gezien, en van de week komt de variant met series voorbij. Hier komen ze!

Suicide Squad
De geheime overheidsorganisatie A.R.G.U.S, onder leiding van Amanda Waller, doet een beroep op een strijdmacht bestaande uit een aantal supercriminelen. Ze staan bekend als Task Force X of ook wel de Suicide Squad. Ze krijgen gevaarlijke opdrachten toegewezen in ruil voor een kortere gevangenisstraf.

Ik had al zo veel lovende reviews gelezen over deze film dat ik toch wel erg nieuwsgierig was. En ik werd niet teleurgesteld. Ondanks dat ik de karakters eigenlijk niet kende (behalve the Joker dan, want die kent iedereen wel denk ik) vond ik het een super leuke film doordat het echt draaide om de “schurken” van allerlei bekende films. Wees niet bang als je net zoals ik bijna geen één van de karakters kent, want ze worden vrijwel direct allemaal voorgesteld zodat je meteen weet wie ze zijn en waarom ze zo slecht zijn. Het is een actiefilm met een vleugje humor en zeker ook een sterke verhaallijn. En de soundtrack jongens… die is goéd!


The Fundamentals of Caring
Nadat Ben een tragedie heeft meegemaakt besluit hij als zorgverlener aan de slag te gaan om geld te verdienen. Zijn eerste klant, Trevor, is een grappige 18-jarige jongeman met spierdystrofie. De een emotioneel verlamd, de ander fysiek verlamd trekken Ben en Trevor eropuit op zoek naar hoop en vriendschap.

Dit is een soort Intouchables-achtig verhaal, wat erg populair is tegenwoordig. Toch vond ik het nog steeds een erg mooie film. Soms werd ik helemaal gek van Trevor en bezorgde hij me plaatsvervangende schaamte, en soms vond ik het vreselijk irritant dat je de hele film lang niet echt weet wat voor tragedie Ben heeft meegemaakt. Maar gedurende de film wordt er steeds meer duidelijk. Ook zie je langzamerhand de band tussen Ben en Trevor groeien, wat erg mooi is om te zien. Ik denk dat het er vaak ook echt zo aan toe gaat met caretakers en patiënten. Selena Gomez speelt trouwens ook een rolletje, en ik vind dat ze het echt goed doet.


Zootopia
Nick Wilde is een vos die woont in de dierenstad Zootopia, die is onderverdeeld in wijken als Tundratown, Sahara Square, Little Rodenta en Burrowborough. Nick slaat op de vlucht wanneer hij onterecht beschuldigd wordt van een misdaad en Lt. Judy Hops, een zelfingenomen konijn en de beste agent van Zootopia, hem op het spoor zijn. De twee moeten echter een team vormen wanneer blijkt dat ze het doelwit zijn geworden van een samenzwering.

Jongens, dit was echt een leuke animatiefilm! Sowieso vind ik animatiefilms erg leuk, maar dit was echt weer een klassieker. Heel grappig, mooi gemaakt en af en toe best spannend. Je ziet eerst hoe Judy de lange weg bewandeld om als eerste konijn ooit het politieteam binnen te komen. Al snel komt ze Nick tegen, een sluwe vos, waar ze noodgedwongen mee gaat samen werken. Er is namelijk iets niet pluis in Zootopia. Er verdwijnen steeds dieren, en Judy is vastbesloten dit mysterie te ontrafelen. En daar heeft ze Nick bij nodig. Echt lief, leuk, grappig en spannend tegelijk.


XOXO
XOXO is een ensemblefilm over een groep twintigers die op het grootste dancefestival in Amerika, XOXO, een fantastisch avontuur beleven. De film volgt de levens van zes mensen die elkaar leren kennen tijdens een waanzinnige nacht vol dromen en hopeloze romantiek. Het draait allemaal om een jonge dj, Ethan, die op het nippertje wordt uitgenodigd om ook op te treden, nadat zijn mixen een paar dagen voor het festival viraal gingen. Dit is zijn grote kans… als hij er tenminste heelhuids kan geraken.

Deze film keek ik vooral omdat Sarah Hyland (Hailey Dunphy in Modern Family) er in zat. Ik vind haar zo leuk! De film zelf is een typische tienerfilm dat draait om het grote festival XOXO. Hoewel de insteek een comedy is, vond ik het zelf ook gewoon een fijne film met mooie beelden en een goede sfeer. Ik vond de beelden van het fictieve XOXO festival echt goed, het deed me denken aan een mix van Burning Man en Coachella. Echter is de verhaallijn zelf niet heel sterk en zijn de karakters niet geweldig goed uitgewerkt. Een leuke film als je een avondje niks te doen hebt en zin hebt om een ‘hersenloze’ film te kijken!


Mike & Dave Need Wedding Dates
Twee losgeslagen broers, Mike (Adam DeVine) en Dave (Zac Efron) genaamd, worden door hun ouders verplicht om voor de trouwpartij van hun zus in Hawai op zoek te gaan naar een date. Het tweetal plaatst een online advertentie in de zoektocht naar twee welopgevoede dames en komt zo in contact met Alice en Tatiana. Hopend op een wild uitje, worden de jongens overschaduwd door een oncontroleerbaar duo dat hen te slim af is.

Ik had zin in een fijne comedy en zag dat zowel Adam DeVine als Zac Efron hier in meespeelden. Genoeg redenen voor mij om te kijken! Ik vind Adam namelijk een hele grappige acteur en Zac is vooral niet verkeerd om naar te kijken. Ook zat Anna Kendrick er in! Echter vond ik de film een beetje matig. Hij was wel grappig, maar soms echt over the top en cringeworthy. Ik heb hem afgekeken en heb zeker af en toe gelachen, maar ik vond het niet een al te beste film. De humor was soms gewoon een beetje te veel van het goede. Echter zaten er wel hele grappige en ontroerende stukken tussen, dus er zijn zeker pluspunten!


Office Christmas Party
In ‘Office Christmas Party’ dreigt de CEO van een familiebedrijf de afdeling van haar feestende broer Clay te sluiten. Clay en zijn technisch directeur roepen hun collega’s bij elkaar en organiseren een groots kerstfeest in een poging om een potentiële klant te trekken dat moet leiden tot een verkoop waarmee ze hun baan kunnen redden. Het feest loopt al snel uit de hand.

Beetje laat deze review, want dit is een kerstfilm! Echter vond ik hem niet zo kerstig dat je hem niet gedurende het hele jaar kon kijken. Ik vond dit echt een leuke film. Ik heb me kapot gelachen en droom stiekem zelf over zo een uit de hand gelopen office party! Sommige stukjes waren een beetje overdreven, maar over het algemeen vond ik het een vermakelijke comedy. Niets meer en niets minder. Bovendien vond ik het leuk dat Jennifer Aniston een bitch speelde. Meestal is ze de lieve grappige vrouw, maar hier niet, haha.

 

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie