Travel: Kemer, Turkije

Afgelopen jaar ben ik al twee keer in Kemer (vlak bij Antalya) in Turkije geweest. Beide keren als reisleider en ik heb het er fantastisch gehad! Turkije heeft echt mijn hart gestolen. Ondanks dat ik er voor ‘werk’ was, heb ik toch genoeg leuke adresjes weten te verzamelen om met jullie te delen. Want Kemer is leuk!Verblijf
Qua verblijf kan ik niet veel anders aanraden dan het All-Inclusive Resort waar ik verbleef tijdens mijn reizen. Maar geloof me, het is zeker een aanrader! Karmir Resort & Spa in Goynuk (op 5 minuten afstand van Kemer) is een fantastisch resort. De kamers zijn erg mooi, het eten is er heerlijk en gevarieerd, je hebt de keuze uit een zwembad of het strand en het animatieteam is geweldig. Als je gaat, zou ik aanraden om in het hoogseizoen te gaan (tussen maart en oktober) aangezien er dan animatie is. De jongens zijn ondertussen goede vrienden van mij geworden en het zijn toppers! Lekker darten, watergym doen, schieten met een luchtbuks of gewoon feesten in de club samen met het team.

Eten & drinken
Ondanks dat ik in een All-Inclusive Resort zat ben ik toch een paar keer uit eten geweest. Zo is Dakapo een grote aanrader! Dit restaurant (en beach bar) zit bij Moonlight Beach, een heel erg leuk stukje bij de haven. Je hebt er een strand en verschillende strandtentjes, restaurants en winkels. Dakapo zit helemaal links en je kan er heerlijk eten voor weinig geld. Doe de groetjes aan Appie, een van de obers, hij heeft een tijd in Nederland gewoond en kan dus ook Nederlands.
Een andere aanrader is Qualista, ook in de haven. Niet heel groot, maar het eten is er voortreffelijk en ze doen erg hun best om het je naar je zin te maken. Ook niet duur! En als je geluk hebt krijg je ook nog eens een roos van een Turkse ober (maar dat kan er mee te maken hebben dat hij verliefd op mij was, haha).
Çekmen restaurant & bar is vooral leuk voor de cocktails. Wij noemden het dan ook standaard ‘de cocktailbar’. Je kan er ook eten, maar vooral de cocktails zijn er heerlijk. En het interieur ziet er ook nog eens erg leuk uit!

Uitgaan
Over uitgaan in Kemer kan ik wel een pagina of twee schrijven! Want het is dan geen Marmaris of Bodrum, maar leuk is het er wel. Je hebt er twee grote clubs, Inferno en Aura. Vanuit het hotel werd er bij ons elke dag wel een tripje naar een club geregeld, aangezien er elke dag wel iets te doen was. Entree is vaak gratis als je met een grote groep komt, tip! Inferno is wat mij betreft het allerleukst. Een grote dansvloer met daaromheen verschillende barretjes. Elk barretje heeft een andere eigenaar, heel anders dan bij ons in Nederland. Aura heeft weer een grote bar in het midden, daaromheen statafels en daaromheen weer kleine barretjes. Ook gezellig, maar iets minder dansruimte. Bekijk per dag wat voor feest er is. Zo zijn er vaak schuimfeesten, maar ook optredens van Turkse zangers (deze komen vaak pas rond 02:00u ‘s nachts, dus daarvoor is er gewoon een standaard DJ).

Excursies
Wat kan je niet in Kemer doen? Natuurlijk is het standaard Turkse boottochtje iets wat je gedaan moet hebben. Je hebt er twee verschillende soorten boten: de traditionele en wat kleinere gület en de grote piratenboten. Ik ben op beide weggeweest en beiden hebben ze wat! De gület is vaak wat rustiger en je kan er makkelijker zonnen en een boekje lezen. De piratenboot is een grote feestboot met een dj, schuim en van de hoogste verdieping afspringen in het water. Naast bootje varen kun je in Kemer nog naar de top van het Taurus-gebergte met een grote kabelbaan, raften, op jeep-safari gaan en vergeet de hammam niet. Zelf ging ik altijd naar de hammam in het resort, maar ook buiten de resorts zijn er veel spa’s te vinden. Ga voor een traditionele schuim behandeling, massage en gezichtsmasker. Heerlijk! Tot slot: op elk strand in Kemer zijn er activiteiten te doen zoals parasailing en op de bananenboot zitten.

Tot zover mijn tips voor Kemer! Zoals je kunt zien is er meer dan genoeg te doen voor jong en oud. Ook kun je zelf kiezen of je gaat voor een luie relaxvakantie of juist voor een actieve vakantie.

Ben jij wel eens in Turkije geweest?

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie