Review: Curaloe producten uit Curaçao

Aloë Vera wordt ook wel een ‘silent healer’ genoemd en staat bekend om zijn geneeskrachtige werking. Zoals jullie ondertussen misschien al weten heb ik jaren op de Aloë Vera Plantage op Curaçao gewerkt, waar ik producten verkocht met als hoofdingrediënt, juist, Aloë. Nu, een aantal jaar later, kreeg ik de kans om opnieuw producten van Curaloe uit te proberen. Zou het wat zijn? Ik heb ze voor je getest! Aloë Vera is een geliefd ingrediënt voor skincare producten. Het geheim achter Aloë is namelijk de heilzame werking. Zo kalmeert het de geïrriteerde huid, is het een fijn aftersun middel en versnelt de Aloë het genezingsproces van een wond. Geen wonder dat het een wonderproduct wordt genoemd!

Van Curaloe kreeg ik een aantal producten om te testen. Ook mocht ik vriendinnen Lotte en Ashley blij maken met een aantal producten. Lotte heeft namelijk last van Acne Rosacea en Ashley heeft een donkere, erg droge huid. Bij deze de reviews!

Facial Wash
De Facial Wash van Curaloe bestaat uit 65% pure Aloë Vera gel, lavendelolie en liquid chrystel soap. Ik gebruikte deze zowel ‘s ochtends als ‘s avonds. Het zorgt er namelijk voor dat de poriën worden geopend en dat al het vuil van je gezicht wordt verwijderd. Zelf ben ik altijd wel fan van dit soort washes, omdat het mijn gezicht altijd lekker schoon laat voelen. Het verwijderde moeiteloos vuil van mijn gezicht en ik kon er zelfs make-up mee afwassen. Ook vind ik de geur heel lekker: een fris Aloë geurtje. Wat mij betreft een prima facewash voor dagelijks gebruik.

Lotte’s reactie op de Facial Wash: “Ik heb het idee dat de facewash mijn huid goed reinigt, zonder al te heftig te werk te gaan. Ook geeft het geen trekkerig gevoel als ik het afspoel, wat ik wel ervaar bij andere facewashes. Hij schuimt ook flink, ruikt lekker en bevat geen slechte ingrediënten. Dit vind ik persoonlijk erg belangrijk. Wel denk ik dat deze vooral bestemd is voor mensen met een vette huid. Als je een erg droge huid hebt, denk ik dat het wel een beetje trekkerig zal aanvoelen.”

Facial Skin Toner
Na de Facial Wash gebruik ik eigenlijk meteen de Facial Toner. Deze reinigende toner bestaat uit 75% pure Aloë Vera gel en brengt de pH-waarde van de huid terug naar normaal. Ook zou het de poriën moeten sluiten, waardoor puistjes en onzuiverheden kunnen worden voorkomen. Ik vind het bijzonder dat deze toner in een spray zit, dat zie ik vrijwel nooit. Maar, eigenlijk is het erg handig! Je sprayt gewoon een hoeveelheid op een watje en brengt het daarna aan op de huid. Het ruikt heerlijk fris en ik vind het persoonlijk echt een toevoeging voor mijn dagelijkse beautyritueel. Omdat er alcohol zit in deze toner, is het niet geschikt voor huidjes met acné. Voor een (vette) huid zoals de mijne is het wel fijn.
Facial Gel
Deze gel bestaat voor 85% uit pure Aloë Vera gel en zorgt ervoor dat de huid goed wordt verzorgd na het reinigingsproces. De Facial Gel zou er ook voor moeten zorgen dat er sneller nieuw huidweefsel wordt aangemaakt. Deze gel gebruikte ik in plaats van een dagcrème, omdat ik last heb van een vette huid. De werking vond ik in principe heel fijn, want het zorgde ervoor dat mijn huid mat bleef gedurende de dag, terwijl het wel voedend aanvoelde. Echter trekt de Facial Gel eigenlijk net iets te snel in om lekker uit te smeren. Ook voelde ik hem daardoor heel erg zitten, totdat ik er een bb-cream of foundation over deed. Op de dagen dat ik thuisbleef en geen make-up aanbracht, trok dat gevoel na een minuut of tien weg.

Lotte’s reactie op de Facial Gel: “De Facial Gel ruikt heerlijk en smeert prima uit. Maar, zoals Kimberly al zegt, trekt hij eigenlijk iets te snel in om lekker uit te smeren. Ik heb het gevoel dat mijn huid daardoor wat trekkerig wordt. Ook is het niet geschikt om rondom mijn ogen te smeren, want daar prikt het een beetje. Ik gebruik liever een crème rondom mijn ogen. Nogmaals denk ik dat de gel vooral bestemd is voor mensen met een vette huid. Ik heb dan wel Acne Rosacea, maar in de winter kunnen sommige delen van mijn huid vrij droog zijn. Ik denk dat de gel fijner is in de zomer, als mijn huid wat vetter is.”

Lip Balm SPF 15
Als extraatje kreeg ik er nog een fijne lippenbalsem bij. Deze lippenbalsem heeft een lichte mint smaak en bestaat uit pure Aloë Vera, seed oil en vitamine E. Hier kan ik kort over zijn: gewoon een fijn product, zeker in de winter. Ik heb gemerkt dat hij snel en goed intrekt, waardoor ik minder vaak hoef te smeren. Het blijft ook niet als een laagje op mijn lippen liggen, dus je merkt niet eens dat je lippenbalsem hebt opgesmeerd. Top!
All Purpose Crème
Deze crème bestaat uit 50% pure Aloë Vera, cacaoboter, mangoboter, druivenpitolie, tea tree olie en vitamine E. Dat klinkt goed! De All Purpose crème verzacht en hydrateert de droge, schrale en geïrriteerde huid. Ook werkt hij goed bij verschillende huidziekten. Zelf heb ik deze niet uitgeprobeerd, maar vriendinnen Lotte en Ashley wel.

Lotte’s reactie op de All Purpose Crème: “Deze crème ruikt helaas niet lekker. Dit was me echter al verteld, dus ik was erop voorbereid. Als ik de geur zou moeten omschrijven ruikt het naar een huis dat ze aan het stuccen of verven zijn. Niet heel storend, want de geur vervliegt gelukkig snel. Ik gebruik het op droge plekjes en plekken die acne prone bevatten. Ik merkte dat hij mijn huid goed voedde! Bovendien smeert hij heerlijk uit en denk ik eigenlijk dat het voor iedereen wel een fijn product is. Of je nu een vette of droge huid hebt.”

Ashley’s reactie op de All Purpose Crème: “Ik werd heel blij van de verpakking van dit product. Het heeft een fijn formaat en het is makkelijk om de crème uit de pot te halen. De crème smeert goed uit en ik merk duidelijk dat mijn huid zachter aanvoelt na gebruik. De geur doet mij persoonlijk denken aan tea tree olie. Zelf heb ik er niet veel moeite mee, al is de geur wel iets te sterk. Gelukkig vervliegt dat snel. Een aanrader!”

Body Lotion
Als laatste hebben we de bodylotion. Deze bestaat uit 70% pure Aloë Vera gel, Afrikaanse shea boter en olijfolie. Hij zou de huid moeten hydrateren, verzachten en verstevigen. Zelf heb ik deze bodylotion niet uitgeprobeerd, maar vriendin Ashley wel.

Ashley’s reactie over de Body Lotion: “Het eerste wat me opviel aan deze bodylotion is dat het een smalle fles heeft als verpakking, dat makkelijk in de hand ligt. De bodylotion zelf is bedoeld voor de droge huid en dat is zeker te merken. Het is een dikke substantie, maar smeert wel lekker makkelijk uit. Echter is de crème wel een beetje te dik om uit de kleine opening van de fles te komen. Dit gaat heel moeizaam. Een pot was in mijn ogen gebruiksvriendelijker geweest. Ik heb de bodylotion verder elke dag bij het opstaan en na het douchen gebruikt. Mijn droge huid is dan erg ruw en jeukerig, en de bodylotion zorgt er zeker voor dat ik dit jeukerige gevoel niet meer heb. Echter is het niet helemaal mijn geur en ook wordt mijn huid niet heel zacht. Voor een echt zachte huid heb je de All Purpose Crème nodig, maar voor dagelijks gebruik vind ik de bodylotion wel ideaal.”

Conclusie
Als ik kijk naar de meningen van zowel mijzelf als van Lotte en Ashley zie ik een aantal dingen naar voren komen. Zo zou ik zowel de Facial Gel als de Facial Wash echt aanbevelen voor mensen met een vette huid. Mensen met een droge huid zullen hier naar mijn mening geen baat bij hebben. De All Purpose Crème ruikt dan wel niet heel lekker, maar is geschikt voor alle huidsoorten. Denk aan droge ellebogen, nagelriemen of gevoelige plekjes, die kunnen altijd wel een fijne crème gebruiken. De Facial Toner is niet geschikt voor mensen met acné, maar is persoonlijk wel mijn lievelingsproduct door de fijne werking en frisse geur. De lippenbalsem is geschikt voor iedereen, net zoals de bodylotion.

Kleine kanttekening: vriendin Lotte heeft niet gemerkt dat haar acne minder is geworden. Ze heeft nagenoeg dezelfde plekjes op haar huid zitten en misschien nog wel een paar meer. Echter reageert haar huid altijd hevig op wisseling van producten, waardoor dat ook een reden kan zijn geweest.

Algemene indruk Curaloe
Mijn algemene indruk van Curaloe is dat het een fijn bedrijf is met goede en werkzame producten. Aloë Vera blijft voor mij een wondermiddel! Het fijne aan deze producten is dat er echt een hoog percentage pure Aloë Vera in zit. Er zitten verder ook weinig andere ingrediënten in, waardoor het heel puur blijft. Je kunt op de website makkelijk zelf producten bestellen en met iDeal betalen. Als je opzoek bent naar natuurlijke producten die ook nog een helende werking hebben, zit je bij Curaloe aan het goede adres.

Ik ben benieuwd! Ga jij deze producten met Aloë Vera uitproberen?

1 antwoord

Trackbacks & Pingbacks

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie